• 25 februara, 2021

Većnici usvojili Odluku o povećanju cene vode koja se neće odraziti na račune građana

foto: kabinet predsednika opštine

Na danas održanoj 9. sednici Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac između ostalog ostalog usvojena je i Odluka o povećanju cene vode za jedan dinar po metru kubnom, koja se neće odraziti na račune građana već isključivo na obavezu JKP Gornji Milanovac prema Rzavu, koje je osnovano od strane pet lokalnih samouprava, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac smatra da postoje opravdani razlozi za povećanje cene vode od strane preduzeća „Rzav“ Arilje, kao što su veći utrošak električne energije i povećanje zarada u javnom sektrou, ali i neopravdan, poput uvođenja taksi od strane lokalnih samuprava u Čačku i Arilju.

foto: kabinet predsednika opštine

On kaže da će zahtevati sastanak koordinacionog tela i pojašnjenje na osnovu čega Javno preduzeće čiji je suvlasnik grad Čačak treba Turističkoj organizaciji Čačka da plati taksu od 2.5 miliona dinara.

– Pozvaću gradonačelnika Čačka, gospodina Todorovića da organizujemo koordinaciono telo i da se dogovorimo oko lokalnih komunalnih taksi, koje su inače na odlukama gradonačelnika i skupština gradova i opština, da se ne naplaćuju našem regionalnom preduzeću. Smatram da nema smisla na takav način praviti velike troškove našem Javnom komunlanom preduzeću. Opština Arilje takođe ima svoje takse, koje ćemo takođe gledati da budu ukinute – istakao je predsednik opštine, stoji u saopštenju.

foto: kabinet predsednika opštine

U saopštenju stoji da će cena vode biti povećana JKP Gornji Milanovac za dinar po metru kubnom, dok će računi građana i ovog puta ostati nepromenjeni, jer kako je naglasio Kovačević, nakon teške godine i pandemije koja još uvek traje svakako nije trenutak za poskupljenje. JKP će kroz svoje redovno poslovanje amortizovati dinar više po kubiku koji će morati da plati preduzeću Rzav Arilje.

Inače, na današnjoj sednici usvojene su sve tačke Dnevnog reda, koje će se pred odbornicima Skupštine naći na sledećem zasedanju, navodi se u saopštenju.

izvor: kabinet predsednika opštine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu

Violeta

Prethodni članak

Opšta bolnica: Presek stanja na kovid odeljenjima – 19. februar

Sledeći članak

Imunizacija u GM: Do sada vakcinisano 3163 sugrađana