• 22.09.2023.

Vlada povlači Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu

foto: gminfo.rs

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će Vlada povući Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima u vlasništvu Republike Srbije.

Ana Brnabić je rekla je da joj je važno da Vlada bude „dovoljno odgovorna da čuje strahove građana“ i da odgovori na njih.

„Upravo iz tog razloga me je predsednik Aleksandar Vučić zamolio da Vlada povuče iz Skupštine Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu“, rekla je Brnabićeva gostujući na TV Prva.

Dodala da nema govora o prodaji državnih preduzeća i podsetila da je po Zakonu o javnim preduzećima koji je trenutno na snazi moguće prodati javno preduzeće.

„Dakle, da smo želeli, u bilo kom trenutku da prodamo ili privatizujemo neko javno preduzeće, mi smo to mogli da uradimo u prethodnih 10 godina, ali nismo želeli. Upravo suprotno, cilj ovog zakona je bolje čuvanje nacionalnih i strateških interesa kroz profesionalizaciju upravljanja javnim preduzećima“, poručila je Brnabićeva.

Napomenula je da se o tome govori više od tri decenije.

Premijerka je istakla da će predlog zakona biti povučen kako bi se o tom zakonu dodatno komuniciralo sa civilnim društvima, nevladinim i strukovnim organizacijama, kao i sa građanima.

rts.rs/tanjug

 

Violeta

Prethodni članak

Još danas i sutra predaja oružja bez posledica

Sledeći članak

„Crveni alarm“ zbog opasnih Tik-tok izazova – deca istrčavaju pred vozila i gutaju kapsule