• 29 oktobra, 2020

Vlada usvojila novi set mera protiv koronavirusa

foto: gminfo.rs

Vlada Srbije uvojila je set novih mera povodom pandemije koronavirusa, među kojima je odluka da se do prestanka vanrednog stanja produžava dalja svim isplata korisnicima socijalne pomoći kojima je osnov za isplatu po ranijim rešenjima istekao 15. marta.

Usvojena je odluka koja se tiče korisnika socijalne pomoći, dodataka za pomoć i negu drugih lica, dečijih dodataka kao i građana sa pravom na sve naknade u vezi sa posebnom negom deteta, piše N1.

Svima njima, kojima pravo korišćenja navedenih sredstava ističe 15. marta ove godine i kasnije, produžava se dalja isplata prava na osnovu ranije donetih rešenja za vreme trajanja vanrednog stanja, navedeno je u saopštenju.

U cilju zaštite prava svih građana, doneta je odluka da nijedan građanin ne može snositi posledice u slučaju nepostupanja u zakonski propisanom roku u svim upravnim postupcima. To praktično znači da će svi rokovi u upravnom postupku (podnošenje žalbi, donošenje odluka…) produžavaju za 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja, saopštila je Vlada.

Tokom vanrednog stanja lekovi i medicinska sredstva mogu se uvoziti iz Narodne Republike Kine, odlučila je Vlada Srbije. Građanima je ponovljen apel da se „pridržavaju svih mera bez izuzetka“, naglašavajući da je to jedini način za zajedničku borbu protiv koronavirusa.

Sve vesti o koronavirusu pratite u Blogu uživo i na posebnoj stranici Koronavirus.

Autor: N1

Violeta

Prethodni članak

Registrovano 303 slučaja koronavirusa u Srbiji

Sledeći članak

Gradsko groblje