• 3 јуна, 2020

Vremenska prognoza – 21. maj

foto: gminfo.rs

Na severu i zapadu Srbije malo i umereno oblačno i suvo. U ostalim predelima oblačno i svežije, mestimično sa kišom i to uglavnom na istoku i jugu zemlje. Posle podne i uveče prestanak padavina, zatim i postepeno razvedravanje. Duvaće umeren, povremeno jak severni vetar, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 7 do 15 °S, a najviša dnevna od 13 na jugu do 21 stepen na severu zemlje. Upozorenje: Količina padavina ≥ 20 l/m² u periodu do 12 h, verovatnoća 70%.

22. maj, petak: Pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, u brdsko-planinskim predelima povremeno i jak, severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 5 do 10, a najviša od 18 do 21 stepen.

23. maj, subota: Umereno oblačno sa sunčanim periodima i toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 10, a najviša od 20 do 24 stepeni.

24. maj, nedelja: Prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinama koje će pre podne zahvatiti severne i zapadne, posle podne proširiće se na ostale predele. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša od 20 do 24 stepeni.

Violeta

Prethodni članak

Gradsko groblje

Sledeći članak

Poslednji pozdrav; Zoran Damljanović Pribojac