• 06.12.2023.

Vučetić: Mehanizacija na terenu, saobraćajnice prohodne

foto: gminfo.rs

Božidar Vučetić, v.d. direktora JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac kaže da su radnici zimske službe tog preduzeća tokom noći sa kompletnom mehanizacijom bili na terenu, kao i da su putevi i saobraćajnice za čije su čišćenje oni zaduženi, svi prohodni.

Čistili smo celu noć u gradu, što se može i videti. U 10 sati jedna ekipa je otišla za gružanski kraj, a druga u pranjanski, tako da ćemo pokriti i mesne zajednice. U kontaktu sam sa njihovim predsednicima i prema njihovim informacijama u kačerskom kraju je daleko manje padavina nego kod nas u gradu. Tako da je najkritičnije u gružanskom kraju i kod nas u Milanovcu – rekao je za naš portal Božidar Vučetić, v.d. direktora JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac i dodao da to preduzeće ima ingerencije i nadležnost na čišćenju saobraćajnica, od ivičnjaka do ivičnjaka, dok je za trotoare nadležno JKP Gornji Milanovac, odnosno ispred svojih ulaza u zgradu, kućnih prilaza, lokala  vlasnici su dužni da očiste sneg.

foto: gminfo.rs

U gradskoj zoni čišćenje ulica sprovodi se po prioritetima, i postoje tri. Prvog prioritete su glavna ulica i sve koje se ulivaju u nju i dužene je oko 22km i 620 metara. Drugog prioriteta obuhvaćene su 22 ulice, ukupne dužine 35km 106 metara, i treći prioritet čini 27 ulica, dužine 25 kilometara, što je ukupno 85 kilometara u gradu.

Sneg koji pada poslednja 24 sata na području opštine Gornji Milanovac nije stvorio veće probleme u saobraćaju, ali vozačima se savetuje dodatan oprez zbog vlažnih kolovoza, poručuju iz Putne baze Rudnik.

Sneg još uvek pada na Rudniku, ekipe su na terenu i putevi su prohodni. Na kolovozu mestimično ima raskvašenog snega, a visina snežnog pokrivača je oko 20 cm. Apelujemo na vozače na oprez u vožnji, da brzinu prilagode uslovima puta – rekao je za GMinfo Marko Andrić iz Putne baze Rudnik.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Humanitarna novogodišnja izložba

Sledeći članak

Danas su Materice – da li znate koji su običaji