• 06.12.2023.

Vučić: Imamo detaljni plan, nema zaraženih koronavirusom, ali ima mnogo lažnih vesti

foto: predsednik.rs, arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da koronavirus u ovom trenutku u Srbiji ne postoji. Ističe da je napravljen detaljni plan za slučaj da zaraza stigne i u Srbiju.

Aleksandar Vučić je nakon sastanka u Predsedništvu Srbije rekao da je danas razgovarao sa svima koji se bave preventivom, ali i sa svim nadležnima koji treba da rešavaju i probleme ukoliko se pojavi koronavirus u Srbiji.

„U Srbiji nema zaraženih virusom, ovo govorim jer smo izloženi neverovatnoj kampanji laži i neistina na društvenim mrežama – od toga da je na Infektivnoj klinici umrlo dvoje ljudi, a dvoje na Bežanijskoj kosi, da ljudi idu u skafanderima. Niko nije preminuo i ne samo da nema smrtnih slučajeva, već ni pozitivnih na koronavirus“, rekao je Vučić.

Istakao je da su dogovorene kompletne mere prevencije i mere hitne reakcije svih nadležnih organa u Srbiji u slučaju pojave koronavirusa. Predvideli smo sve do najsitnijih detalja, rekao je Vučić.

Predsednik navodi da će se povećati broj sanitetskog osoblja na graničnim prelazima, uključujući one koji dosad nisu imali takve timove.

„Na glavnim graničnim prelazima i aerodromima svuda imamo takve timove, pojačaćemo ih i na granici prema Bugarskoj i Severnoj Makedoniji. Pripremili smo sve naše ustanove i objekte, sobe uredili za potencijalne bolesnike. Napravili smo sve što je potrebno da možemo da ih izlečimo“, rekao je Vučić.

Naglasio je da su zamolili dve kompanije koje proizvode zaštitnu opremu, posebno maske, da ubrzaju proizvodnju.

„Nikakvih problema nećemo imati, osim problema sa namernim ili slučajnim izazivanjem panike koja je nepotrebna“, rekao je predsednik.

autor: rts.rs

Violeta

Prethodni članak

Šta znamo o koronavirusu, kako ga razlikovati od gripa i možemo li se zaštititi

Sledeći članak

Komentar – Sila