• 29.09.2023.

Vučić na mitingu Srbija nade: Ovo je poslednje veče koje vam se pobraćam kao predsednik SNS

Srbija nade, miting u BG, foto – printskrin profiil Predsednik opštine GM

Mitnig podrške Aleksandru Vučiću „Srbija nade“ večeras u Beogradu protekao je u znaku njegove poruke da više neće biti predsednik SNS-a, već svih građana. On je još ranije naglasio da se ne radi o kontramitingu i da na skupu govori kao predsednik Srbije, a ne SNS-a, te da će ponuditi nova rešenja za dijalog sa onima koji misle drugačije. 

Plato ispred Narodne skupštine, gde su okupljeni na velikim ekranima do 19 sati gledali program TV Pink, uzvikivali i pokazivali parole podrške Aleksandru Vučiću, najčešće „Aco, Srbine, bio je ispunjen građanima opština iz cele Srbije, ali i regiona, uključujući Republiku Srpsku i Makedoniju. I dalje se spekuliše koliko ih je ukupno bilo. Na skupu su bili prisutni i predstavnici SNS-a iz Milanovca, na čelu sa predsednikom opštine, Dejanom Kovačevićem.

Srbija nade, miting u BG, foto – printskrin profiil Predsednik opštine GM, 02

Zvanični deo počeo je himnom Srbije, i minutom ćutanja stradalima u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i kod Mladenovca. U svom obraćanju prisutnima, Vučić je, osim ostalog, rekao i ono što se već duže vreme pretpostavljalo – da će vođstvo stranke prepustiti drugima.

– Ovo je poslednje veče koje vam se pobraćam kao predsednik SNS, – poručio je i naglasio da će biti predsednik svih građana, ali i da „ne ide nigde“ i da će „ostati da sa svima brani Srbiju u ovom teškom trenutku“. Najavio je da će formiranje Pokreta za Srbiju biti ozvaničeno za Vidovdan, te da će SNS biti stožer te šire organizacije. Opoziciji u protestima „Srbija protiv nasilja“ je poručio:

Srbija nade, miting u BG, Foto: Miloš Milivojević TANJUG/Instagram @sns_srbija

 – Prelaznih vlada neće biti. Dok sam živ to vam neću potpisati, vlast će se birati na izborima, narodnom voljom. Ti političari ne zaslužuju ni vaše zvižduke, zaslužuju samo prezir, a naš narod, koji je hteo nešto da učini, zaslužuje poštovanje, – kazao je Vučić, ali je pozvao na dijalog te političare, o kojima, kako kaže „misli sve najgore“, i optužio ih da žele jedino da sruše njega i Vladu.

Miting „Srbija nade“ završen je oko 20.45h. Skup je pratila i povremena jaka kiša, pa su ljudi većim delom vremena bili pod kišobranima, zbog čega je teško proceniti koliko ih je prisustvovalo i da li je ovo najveći skup u istoriji Srbije kako je predsednik isprva najavljivao.

Odmah nakon govora ispred Narodne skupštine, Vučić će, kako je rekao, biti na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, a povodom današnje eskalacije sukoba u opštinama na severu Kosova, zbog čega je ranije danas i naredio podizanje do pune borbene gotovosti Vojske Srbije.

GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Milos

Prethodni članak

Bez vode četiri ulice

Sledeći članak

Jutro posle istorije