• 06.12.2023.

Vučić se oglasio po povratku iz Brisela i najavio novo obraćanje javnosti: „Večeras odgovaram političkim i medijskim manipulatorima“

foto: gminfo.rs/arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da su se posle teške, i kako je rekao uspešne borbe u Briselu, izborili za budućnost Srbije u miru i nastavak investicija. Dodao je da čuva svoju zakletvu kao predsednika Srbije i Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Vučić je najavio da će večeras na RTS-u odgovarati na manipulacije, laži i neistine koje, kako kaže, šire „tastatura ratnici“, „tajkunski mediji“, RTS i Tanjug. 

„Analiziram šta se sve dogodilo. Borili smo se koliko je bilo moguće u teškim uslovima i izborili i za budućnost Srbije u miru, za nastavak investicija u našu zemlju. A čuvamo i ja svoju zakletvu i Ustav Srbije i Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije“, naveo je predsednik.

„Za nas nema druge Srbije, imamo jednu, čuvaćemo je i branićemo je“, kazao je Vučić.

On je zahvalio na „brizi i podršci u teškom danu juče“.

https://www.instagram.com/reel/CpMjvTlDbe_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Vučić se u ponedeljak u Briselu sastao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, a visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost EU Žozep Borel rekao je posle sastanka da su obe strane prihvatile evropski predlog za Kosovo. EU je posle toga objavila ceo tekst predloga.

Kurti je posle sastanka rekao da je bio spreman da potpiše, ali da druga strana to nije želela.

autor: N1 Beograd

Violeta

Prethodni članak

Objavljen tekst evropskog predloga sporazuma za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Sledeći članak

Počela isplata stipendija i kredita