• 05.12.2023.

Vuksanović: Metalac nastavlja saradnju sa Petrovićem

Ivan Vuksanović, Vladica Petrović, foto I Milošević

Malo je ili nimalo bilo vremena za predah u organizacionim strukturama Metalca nakon više nego naporne, neizvesne i promenljive sezone u kojoj su do pretposlednjeg kola brinuli za opstanak, ali na kraju ipak imali razloga za zadovoljstvo pošto su stabilizovali tim kada je trebalo suočiti se s najvećim iskušenjima u finišu prvenstva.

Brzo je nakon toga potrebno doneti ključne odluke za predstojeći prelazni rok, pripreme i narednu sezonu kako bi se na vreme znale jasne osnove i usmerenja s kojima će Milanovčani izaći na scenu početkom avgusta. Prva je već doneta – Vladica Petrović ostaje na čelu stručnog štaba.

– Metalac je u protekloj sezoni tri puta menjao trenera, što nije karakteristično za politiku našeg kluba, koja nalaže da se izabranom šefu struke pruži šansa da se dokaže i uspostavi svoj način rada u dužem periodu, – podsetio je sportski direktor plavobelih, Ivan Vuksanović. – Okolnosti su bile takve da smo morali da iskočimo u jednom trenutku iz te prakse, ali ne zadugo. Zato smo odlučili da nastavimo saradnju sa Petrovićem. Napravićemo još bolju timsku organizaciju u okviru samog stručnog štaba, bez sumnje ozbiljno zanoviti ekipu i napuniti je novom energijom.

Prelazni rok u Prvoj ligi počinje 25. juna. Metalac će s pripremama krenuti dan kasnije. Još je, ipak, rano govoriti o obrisima tima koji će započeti novi ciklus. Zna se za sada, kako dodaje Vuksanović, da ugovori ističu Zdravkoviću, Mirkoviću, Nikoliću, Fićoviću, Furtuli i Škoriću. Na pitanje hoće li i ovoga puta postaviti visoke ciljeve, poput povratka u Superligu, Vuksanović je kratko rekao:

– I pored određenih oscilacija, mi smo stabilan, postojan kolektiv i uvek imamo najveće ambicije. Trudićemo se da napravimo tim koji te ambicije može da ostvari.

Do početka priprema ipak neće biti bez graje i pubilke na Metalčevom sportskom kompleksu. Najpre će tereni biti zauzeti od 9. do 11. juna tokom novog seminara i kampa s Кerver akademijom, dok će idućeg vikneda biti održan turnir za mlađe selekcije „Metalac Кup 2023“ povodom 62. rođendana kluba. Milanovčani će tom prilikom ugostiti oko 1200 mališana iz 40 klubova Srbije, od škola fudbala do mlađih kategorija superligaša.

M.M.GMInfo.rs

Pratite nas na Fejsbuk i Instagram nalozima!

Milos

Prethodni članak

TS: Direktori državnih preduzeća van dosega antikorupcijskih propisa

Sledeći članak

Sutra bez struje deo Brajića