• 07.12.2023.

Za njih nema korone; lokalni političari glasali bez zaštite

foto: gminfo.rs

Iako poslednjih dana u Srbiji raste broj zaraženih Kovidom-19, zvaničnici nisu uveli obavezne zaštitne mere za sve uključene u izborni proces, već preporuke držanja distance od jednog metra, zadržavanja na biračkom mestu ne duže od 15 minuta, kao i korišćenja maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava.

foto: GMInfo
foto: GMinfo
foto: GMinfo

Fotografije sa glasačkih mesta, međutim, svedoče o tome da političari ne poštuju preporuke zaštitnih mera.

Dejan Kovačevič nosilac liste SNS na lokalnim izborima glasao je u 8 sati na biračkom mestu br. 62 u OŠ „Desanka Maksimović“. Na glasanje došao sa suprugom i ćerkom – ali bez maske.

foto: GMinfo

Masku je “zaboravio” i Milisav Mirković nosilac liste GG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac – Milisav Mirković“ (PSOGM) na lokalnim izborima koji je glasao jutros oko 10 sati, na biračkom mestu br. 40 u Nevadama.

Jovica Carević nosilac liste koalicije “Ivica Dačić SPS – JS Dragan Marković Palma“ glasao je danas u 12 sati, na biračkom mestu br. 39, u OŠ „Desanka Maksimović“, takođe bez zaštitne opreme.

foto: GMinfo

Marijana Milovanović nosilac liste Srpske radikalne stranke, na lokalnim izborima, glasala je u 9 sati na biračkom mestu br. 65 u Norveškoj kući, ali kako gminfo i pored višestrukih pokušaja da stupi u kontakt sa njom i sazna kada i gde će glasati, ne znamo da li je poštovala preporučene epidemiološke mere zaštite.

 

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Glasao i Carević

Sledeći članak

CRTA: Udvostručen procenat nepravilnosti na biračkim mestima u odnosu na 2016. godinu