• 16.05.2022.

Zamena rasvete na gradskom i seoskom području

foto: kabinet predsednika opštine

Opština Gornji Milanovac već treću godinu za redom ulaže značajna sredstva u održavanje i zamenu ulične rasvete kako na gradskom tako i na seoskom području. Do sada je za ovu namenu opredeljeno 60 miliona dinara, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine.

foto: kabinet predsednika opštine

Danas je završena zamena rasvete u Ulici kneza Aleksandra, od raskrsnice sa Lominom do raskrsnice sa Takovskom ulicom, a ukupna vrednost radova je 19 miliona 865 hiljada 400 dinara, navodi se u saopštenju.

Pored zamene led rasvete na užem gradskom području predviđena je i zamena živinih sijalica na seoskom području. Do sada je ovaj posao završen na Staroj pruzi, u Grabovici, delu prema Gradskom groblju, zatim u Gornjim Branetićima, Varnicama i Dragolju – kaže Branko Martinović, pomoćnik predsednika opštine za saobraćaj i infrastrukturu i dodaje – Postavljeno je ukupno 260 natrijumovih i 150 sijalica.  Led rasveta omogućava daljisnko upravljanje intenzitom svetlosti što je veoma bitno za odvijanje saobraćaja – rekao je Martinović.

Branko Martinović, foto: kabinet predsednika opštine

 

foto: kabinet predsednika opštine

Na seoskom području postavljeno 70 novih natrijum sijalica, a narednih dana rasveta će biti zamenjena u delu grada pored Gimnazije, od Doma kulture do kružnog toka u Ljubićskoj ulici, kao i u donjem delu Ulice Vuka Karadžića.

Rok za izvođenje radova je 28. decembar, a izvođač je preduzeće Elektro Energy, kaže se u saopštenju.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Reagovanje Čivovića na „Sindikat Nezavisnost Doma zdravlja i Opšte bolnice: Ugrožena bezbednost zaposlenih i pacijenata“

Sledeći članak

Ako na slavi imate više od 5 gostiju sledi vam paprena kazna