• 25 juna, 2021

Završena sednica Kriznog štaba: Popuštanje mera za frizere, od 21.juna proslave

foto: pixabay.com, ilustracija

Sednica Kriznog štaba upravo je završena, a na konferenciji nakon nje obratio se član Štaba Zoran Gojković koji je najavio da će biti popuštanja mera za frizere, ali i organizatore stručnih skupova.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je nakon konferencije da je Srbija izašla iz vanredne epidemiološke situacije, ali da ne smemo da se opuštamo.

„Prošlo je nepune dve nedelje od završetka uskršnjih i prvomajskih praznika, a tendencije su dobre. Mi svaki dan u proseku vakcinišemo od 20 do 23 hiljada građana. Imamo više od 1,7 miliona građana koji su primilI obe doze vakcine protiv koronavirusa“, rekao je pokrajinski sekretar.

On je najavio popuštanje mera za organizaciju stručnih skupova i najavio da će ukoliko tendencije budu dobre, možemo posle 21. juna očekivati različite vrste kolektivnog okupljanja.

„Nešto što svi najviše čekamo su ovakvi događaji. Ukoliko se bude nastavio ovakav trend broja zaraženih, ukoliko budemo izašli iz ovakve situaciju, moći ćemo da posle 21. juna krenemo u organizaciju različitu vrstu kolektivnog okupljanja. To će biti jedino ukoliko budemo došli do 50 odsto ukupno vakcinisanih građana“, kazao je Gojković.

„Pozivam sve naše građane da se vakcinišu. Potreban nam je odziv mlađe ciljne grupe, oni su nam u fokusu“, rekao je član Kriznog štaba.

Na prethodnoj sednici Krizni štab je doneo odluku da se ublaže mere zbog manjeg broja novozaraženih, pa je ugostiteljima dozvolje da rade do 10 sati uveče u zatvorenom prostoru.

Član Kriznog štaba i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zatražio je da se mere dodatno popuste i poručio Beograđanima da će ovog leta biti održani manifestacije i koncerti.

U Srbiji je u petak zabeležen manji zaraženih, pa je tako broj registrovanih slučajeva konačno pao ispod 800.

Danilo Savić, nova.rs

Violeta

Prethodni članak

Kalendar poreza: 17. maj – dan za brojna plaćanja

Sledeći članak

Prekinuta, pa nastavljena sednica Skupštine opštine zbog oštrih verbalnih sukoba