• 23 oktobra, 2021

Završeno igralište u Gradskom parku

foto: kabinet predsednika opštine

Radovi na uređenju dečijeg igrališta u gradskom parku, koji su započeti krajem avgusta, su završeni, saopštavaju iz kabineta predesnika opštine.

foto: kabinet predsednika opštine

Naime, Opština Gornji Milanovac aplicirala je na konkurs Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za sredstva koja se dodeljuju za meru koja se odnosi na – Unapređenje infrastrukturnih uslova za rast i razvoj dece u opštini Gornji Milanovac, kroz rekonstrukciju dečijeg igrališta u skladu sa važećim standardima. 

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević je tom prilikom obišao igralište, koje je od danas u upotrebi.

– Kao što vidite, završili smo još jedan projekat zajedno sa Ministarstvom državne samouprave i lokalne samouprave. Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim i Ministarstvu i Vladi Republike Srbije koji su zajedno sa Opštinom Gornji Milanovac odvojili novac da se napravi jedno ovakvo igralište za svu našu decu. Bila je raspisana javna nabavka na 8 miliona i 200.000 dinara, posle koje je najjeftiniji ponuđač za 6 miliona i 500.000 dinara uspešno odradio posao, a za ostatak novca je planirana nabavka određenog mobilijara za novo igralište – rekao je Dejan Kovačević.

foto: kabinet predsednika opštine

On je najavio obnove i drugih igrališta za decu, kao i izgradnju novih. Kako je naveo, Opština je već poslala Ministarstvu državne samouprave i lokalne samouprave pregled svih dečijih igrališta na teritoriji Gornjeg Milanovca, tako da se očekuje podrška i po tom pitanju.

foto: kabinet predsednika opštine

Od danas naši najmlađi mogu da uživaju na novim spravama u parku. Postavljeni su multifunkcionalni rekvizit – igraonica i penjalica „Piramida“, ljuljaška „Orlovo gnezdo“, klackalica sa dva sedišta, dve njihalice na opruzi i inkluzivna sprava za osobe sa invaliditetom, a kako bi igra bila bezbedna tlo je popločano elastičnom gumenom podlogom.

KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE GORNjI MILANOVAC

Violeta

Prethodni članak

Solistički koncert Gorana Milivojevića Čupa

Sledeći članak

Zbog velikog interesovanja dodatne projekcije filma: TOMA