• 08.12.2023.

Željko Veselinović USS Sloga: Naš zadatak je da izvučemo ljude na izbore

Željko Veselinović, predsednik USS Sloga, foto: gminfo.rs

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga” i potpredsednik Pavle Heđeši, danas su u Gornjem Milanovcu, u okviru kampanje, održali sastanak sa predstavnicima sindikata, kao i sa predstavnicima lokalne opozicije. 

foto: USS Sloga

Mi kao Udruženi sindikati Srbije (USS) „Sloga“ deo smo koalicije „Srbija protiv nasilja“. Međutim, mi ćemo u ovoj kampanji praktično raditi jedan poseban zadatak. Nećemo biti deo klasične kampanje, već ćemo obilaziti farbrike, radnike i razgovarati sa socijalno najugroženijim kategorijama. Probaćemo da u tom korpusu ljudi izvučemo jedan deo glasova .Jer to, nažalost, nisu prirodni glasači „Srbija protiv nasilja“, niti neki od tih stranaka. Tako da je naš zadatak da ih izvučemo na izbore i objasnimo ljudima da glasaju za tu listu – kaže Željko Veselinović, predsednik USS„Sloga”.

foto: USS Sloga

U okviri svojih aktivnosti danas su na Trgu kneza Mihaila u Gornjem Milanovcu delili promotivni materijal koji se tiče Zakona o radu.

– Nažalost još uvek nemamo materijal koji bi trebalo da bude materijal centralnog izbornog štaba, ali mi smo krenuli sa našom agendom. A to je promena Zakona o radu sa kojom smo nastupali i na prošlim izborima. Sa tim ćemo ići i sada – ocenjuje predsednik „Sloge”.

foto: USS Sloga

Veselinović ističe da će građanima pokušati da objasne, da ukoliko dođe do promena 17. decembra, da će imati priliku da promene Zakon o radu.

– To nam je suštinski najvažnije i to je važno i za sve zaposlene. Jer imamo taj problem da za godinu-dve može doći do promene Zakona o radu. Ali nagore! To znači da bi kineski investitori radili sa našom vladom i doneli bi rigorozniji Zakon o radu od ovog koji je danas na snazi. A prilično je loš. Naš zadatak je da građanima objasnimo da imamo jedan model koji bi zaposlene štitio isto onako kako se štite zaposleni u Evropi i svim zemljama. Ukoliko pobedimo na izborima garantujemo da će taj zakon biti usvojen, da neće biti usvojen kineski Zakon o radu. To je nešto sa čime mi praktično idemo u ovu kampanju – kazao je Veselinoviić.

foto: USS Sloga

Prvi čovek Sloge, Željko Veselinović,  na kraju napominje da USS „Sloga“ neće voditi klasičnu političku kampanju, već će raditi kampanju u kampanji a koja će se bazirati na radnike Srbije, panezionere, poljoprivrednike, kao i sve socijalno ugrožene kategorije.

V. Popović gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Kabinet predsednika opštine: Marinkovići primer uspešnog poljoprivrednog gazdinstva

Sledeći članak

MIŠKOVIĆ doo: Oglas za posao