• 16.05.2022.

Ziјаh Sоkоlоvić: “Lijevo desno glumac”

plakat

 

ZIJAH SOKOLOVIĆ, ambasador dobre volјe razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) za toleranciju i nenasilјe, osnivač Teatra “Salcburg – Zagreb”, projekta EU za informisanje i edukaciju dece kroz formu teatarske predstave “Droga – reci drogi NE” / “Demokratija” / “Ravnopravnost – žena i muškarac” / “Nasilјe – za nasilјe nema opravdanja”, dobitnik Zlatnog venca Evropske Unije, za najbolјi i najkvalitetniji projekt EU u edukaciji dece u utorak, 30. novembra 2021. godine u velikoj sali Kulturnog centra Gornji Milanovac održaće predstavu, predavanje, team building i radionicu naziva  “Lijevo desno glumac”.

foto: KC GM

Reč je o autorskom projektu jugoslovenskog i bosanskohercegovačkog glumca i režisera. Bio je profesor glume na Brukner univerzitetu u Lincu i gostujući profesor na doktorskim studijama Akademije Umetnost u Beogradu.

Zijah Sokolović je poznat po mnogobrojnim filmskim, televizijskim i pozorišnim ulogama širom bivše SFRJ, a za 53 godine rada dobio je 76 nagrada, među kojima je i “Zlatna arena u Puli – 1983 godine” za ulogu u filmu “Zadah tela”.

Početak predstave je u 20 sati, a cena ulaznice je 500 dinara.

Violeta

Prethodni članak

Predstava: “Profesionalac”

Sledeći članak

NSZ: Isplata redovne i privremene novčane naknade za oktobar