• 16.05.2022.

Žižić: Drago mi je što ću raditi u kvalitetnom klubu sa čestitim ljudima

Milija Žižić; foto: GMInfo

Odmah nakon odlaska doskorašnjeg glavnog trenera milanovačkog superligaša Žarka Lazetića u TSC, na kormilo stručnog štaba Metalac je postavio novog šefa, Miliju Žižića.

On je danas i zvanično stigao na stadion kraj Despotovice i sproveo prvi trening sa A timom. Osim što je sa Lazetićem otišao i njegov pomoćnik, Dražen Bolić, ostatak stručnog štaba neće se menjati.

– Zahvaljujemo se Žarku Lazetiću na svemu što je kod nas sa svojim timom uradio. Mislim da je tu bilo mnogo toga dobrog i pozitivnog, – rekao je danas ovim povodom sportski direktor Metalca, Bojan Leontijević. – Sada zatvaramo tu stranicu i okrećemo se nečemu što je budućnost za naš klub. Potrudili smo se da nastavimo tradiciju dobrih izbora kada je kadriranje generalno u pitanju. Dolaskom gospodina Žižića mislim da smo uradili ispravnu stvar i da smo ponovo na jako dobrom putu, – poručio je Leontijević i o novom šefu struke dodao:

Leontijević, Žižić, Nešković; foto: GMInfo

– On je dobro poznato ime u fudbalskim krugovima. Neko je koga smo prepoznali kao osobu koja će, vrednostima koje zagovara i svim onim što sobom donosi, dostojanstveno reprezentovati naš klub i zajedno sa svojim timom uz sve nas, podići klub na jedan viši nivo. Gospodin Žižić je do sada imao veoma uspeha u poslu trenera, i u radu sa mlađim kategorijama; imao je dobar razvojni put, što je za nas jako važno, i u radu sa mladim selekcijama Crvene Zvezde i u mnogim drugim ulogama, što samostalno, što kao asistent. Čvrsto verujem da smo napravili jako dobru odluku i posebno sam srećan i zadovoljan što je on sada sa nama. Od nas će imati punu podršku za ono što bude zahtevao, – zaključio je Leontijević.

Milija Žižić se danas zahvalio svom novom klubu na dobrodošlici i, osim ostalog, istakao:

– Meni je izuzetno drago što sam od danas u Milanovcu i što ću imati priliku da radim u jednom kvalitetnom i uređenom klubu poput Metalca, sa čestitim ljudima, jer vrlo dobro poznajem rukovodstvo, stručni i igrački kadar. Očekujem da ću u narednim danima brzo upoznati kompletnu radnu zajednicu, prionuti na posao i zakotrljati kvalitetan trenažni proces, koji će, ako Bog da, dati rezultate. Svestan sam situacije u kojoj se klub nalazi u takmičarskom aspektu. Neophodno je, koliko već danas kroz trening i sutra kroz utakmicu, kao i one koje dolaze do kraja jesenjeg dela šampionata, taj period iskoristiti maksimalno i onda dan po dan, korak po korak, ići u susret svim izazovima, čemu se najskrenije radujem, – izjavio je Žižić.

Žižić i stručni štab na prvom sastanku; foto: GMInfo

Predsednik FK Metalac, Rajko Nešković, o novom šefu struke i situaciji u klubu je dodao:

– Posebno me raduje što je mlad, a iskusan. Punu podršku će imati od nas uz jedno uzajamno razumevanje. Bili smo dobri i sa prethodnim šefom struke, ali rezultati nisu odgovarali stvarnosti, moralo je nešto da se promeni i preseče. Tako i krećemo ka novim rezultatima. Teško je, ali verujemo u to što radimo i nadam se da ćemo sigurno opstati u ligi gde smo danas, jer to Metalac i grad Milanovac zaslužuju, – poručio je Nešković.

Žižić je za Metalac potpiso ugovor na godinu i po dana. Već sutra će imati takmičarsko „vatreno krštenje“ sa svojim novim timom na gostovanju Radničkom sa Novog Beograda, u meču osmine finala Kupa Srbije od 13 sati. Četiri dana kasnije očekuje ga još jedno gostovanje, Proleteru, u okviru 19. kola Linglong Superlige.

GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Milos

Prethodni članak

Vučić na obeležavanju početka radova na obilaznici oko Gornjeg Milanovca

Sledeći članak

Danas umereno do potpuno oblačno