• 21 septembra, 2020

APR: Sutra ističe rok za dostavljanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu

foto: pixabay.com/stevepb

Agencija za privredne register (APR) objavila je da sutra ističe rok za dostavljanje redovnih finansijskih izveštaja za 2019. godinu.

Dokumentaciju treba da dostave preduzeća i preduzetnici koji primenjuju Zakon o računovodstvu, navedeno je na sajtu APR-a.

Do tog roka u APR očekuju da još oko 25.000 obveznika dostavi svoje izveštaje, za šta je izuzetno ove godine produžen rok, u skladu sa Uredbom o pomeranju rokova za održavanje redovne sednice skupštine privrednog društva i dostavljanje godišnjih i konsolidovanih finansijskih izveštaja privrednih društava, zadruga, drugih pravnih lica i preduzetnika.

Do sada je 246.264 obveznika ispunilo ovu obavezu. Od tog broja 189.934 obveznika dostavilo je redovne godišnje finansijske izveštaje istovremeno sa podacima za statističke potrebe, 28.046 je dostavilo izjave o neaktivnosti, dok je redovne godišnje finansijske izveštaje samostalno dostavilo 28.284 obveznika.

APR je do sutra, 4. avgusta, do ponoći, kada ističe rok za predaju ovih izveštaja, obezbedila dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku, radi pružanja stručne pomoći u vezi sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja i tehničke podrške obveznicima, koja je i inače redovno dostupna radnim danima u Agenciji.

Podseća se i da se na internet stranici APR-a, u okviru Registra finansijskih izveštaja, mogu pronaći sve relevantne informacije, odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izvštaja za 2019. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, kao i video uputstava.

APR je pozvao obveznike da sporna pitanja šalju na tri elektronske adrese i to: za rešavanje pitanja u vezi primene PIS FI sistema ili problema sa potpisivanjem korisnici se mogu obratiti na elektronsku adresu sd@apr.gov.rs.

Za dodatna objašnjenja na raspolaganju je mejl adresa finizvestaji@apr.gov.rs, a za ažuriranje statusnih podataka ili podataka o zakonskom zastupniku potrebno je uputiti reklamaciju na elektronsku adresu obveznicifi@apr.gov.rs.

beta.rs

Violeta

Prethodni članak

U Milanovcu, od 31. jula do danas, potvrđeno 8 slučajeva zaraze korona virusom; U čačanskoj bolnici preminuo pacijent iz Milanovca

Sledeći članak

Jedan poslanik iz Milanovca danas položilo zakletvu u Narodnoj skupštini