• 21 septembra, 2020

U Milanovcu, od 31. jula do danas, potvrđeno 8 slučajeva zaraze korona virusom; U čačanskoj bolnici preminuo pacijent iz Milanovca

foto: GMinfo

Još jedno lice, potvrđeno pozitivno na Kovid 19, starosti 81 godinu, je nažalost preminulo u Opštoj bolnici Čačak što je, u ovom drugom špicu prvog talasa, šesta osoba koja je preminula, a da je potvrđeno pozitivna na koronavirus. Prema do sada pristiglim rezultatima testiranih u Milanovcu, od petka 31. jula do danas, potvrđeno je osam slučajeva zaraze korona virusom, tako da je sada u drugom špicu prvog talasa 98 ukupan broj registrovanih na covid-19 na teritoriji opštine Gornji Milanovac, potvrdio je doktor Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

– Od tog broja njih 48 je izlečeno, trinaest je hospitalizovano u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, troje u Kliničkom centru Kragujevac, a 28 sugrađana sa lakšom kliničkom slikom, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji – rekao je Čivović.

Prema njegovim rečima u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac u toku vikenda pregledana su 93 pacijenta. Urađeno je 13 seroloških testova i uzeto 13 nazofaringealnih briseva. Hospitalizovane su dve osobe u Opštoj bolnici Gornji Milanovac.

Čivović podseća da je neophodno poštovati sve preventivne mere koje je usvojio Krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a to je upotreba ličnih zaštitnih sredstava (maska, rukavice) u javnom životu, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru).

ŠUTIĆ: NA COVID ODELJENJIMA OPŠTE BOLNICE HOSPITALIZOVANO 20

U kovid odeljenjima Opšte bolnice Gornji Milanovac danas, nakon otpuštena četiri pacijenta na kućni oporavak, primljena su dva nova, tako da se trenutno na grudnom i neurologiji nalazi 20 hospitalizovanih. Od toga 10 je dokazano pozitivnih na covid-19, potvrdio je za naš portal doktor Predrag Šutić, v.d. direktora milanovčke bolnice.

– Jedan pacijent je transportovan za Klinički centar Kragujevac, bez prijema u našu bolnicu. Dakle, ukupno u kovid odeljenjima milanovačke bolnice trenutno je na neurologiji dvanaest pacijenata i osam na grudnom – rekao je Šutić za GMinfo.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

“Uvodi se opcija suspenzije đaka”: Kako će izgledati povratak u škole (ako ga bude)

Sledeći članak

APR: Sutra ističe rok za dostavljanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu