• 7 јуна, 2020

Asim Sarvan u Pranjanima

foto: gminfo.rs

TREĆE DUHOVNO POSELO

U pranjanskom parohijskom domu, ovog vikenda je održano treće duhovno poselo, na kojem su gosti bili Asim Sarvan i otac Timotej.

foto: gminfo.rs

Ko bi, nekada, kada je grupa „S vremena na vreme“, bila na vrhuncu slave, mogao i da pomisli da će, bar deo nje gostovati u Pranjanima. Ipak, zahvaljujući pranjanskom svešteniku, Vojislavu Risimoviću, Asim Sarvan, kantautor i deo grupe je ovog vikenda bio pranjanski gost i podsetio na svoje stare pesme, ali i na milozvučnim strunama gitare odsvirao neke nove pesme, koje su, uglavnom posvećene crkvi i duhovnosti.

Pre, oko dve decenije, u sebi sam otkrio Crkvu, Boga i duhovnost, pa sam, čak i način života promenio, što mislim da me čini boljim čovekom. Verovatno zbog toga sam se i okrenuo nekoj novoj, rekao bih, nežnijoj vrsti muzike. Rezultat svega toga je album koji sam napravio u saradnji sa ocem Timotejom – rekao je Asim Sarvan.

foto: gminfo.rs

Otac Timotej, starešina manastira Svetog Vaznesenja u Ovčarsko-kablarskoj klisuri je, takodje, biranim rečima pričao o pesmama koje su se našle na ovom albumu.

Album se zove „U ono vreme…“. Tri tačke su tu namerno ostavljene, jer svako od nas ima svoju priču iz „onog vremena“, pa neka je nastavi prema svojoj volji – rekao je otac Timotej.

Nastavak posela, za sada nije najavljen, ali, s obzirom na dobar odzim meštana pranjanskog kraja, kao i na uspešnost dešavanja, nije isključeno i da se u najskorije vreme nastavi.

Goran Trifunović

Violeta

Prethodni članak

Maraton u Tokiju smanjio broj učesnika ovogodišnje trke

Sledeći članak

Pranjanska razglednica – Organi