• 08.12.2023.

Balkanijada veterana u Bukureštu

foto: privatna arhiva

U Bukureštu (Rumunija) je održano Balkanasko atletsko prvenstvo veterana, boje Srbije branila su četiri reprezentativca iz našeg grada – članovi AK Veteran.

Zahvaljujući svom iskustvu, vrednim treninzima, upornosti i pronalaženjem motivacije i u činjenici da bavljenjem sportom u zrelim godinama održe svoju kondiciju na što višem nivou, uspeli su da postignu fantastične rezultate, osvojivši čak 10 medalja.

Ubedljivo najbolje rezultate na Balkanijadi postigao je Slobodan Miladinović M60, reprezentativac nekada u seniorskoj, a sada i u veteranskoj konkurenciji, osvojivši zlatne medalje u bacanju kugle i diska, a uz to postavivši nove Balkanske rekorde u obe discipline. Tako je daleko iza sebe ostavio sve svoje sportske rivale.

foto: privatna arhiva

Postignutim rezultatom u bacanju kugle od 14,70m, na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Veneciji, da je imamo priliku da učestvuje, postao bi vicešampion Evrope. Nažalost, zbog nedostatka sredstava u AK Veteran, to se nije dogodilo.

Najtrofejniji naš atletski veteran na ovoj Balkanijadi je Nebojša Novaković M65, koji najuspešniji takmičar na Balkanijadi je sam osvojio ukupno čak 5 odličja, od čega zlato u troskoku, 3 srebrne medalje (110m prepone, vis, štafeta 4x100m), te bronzanu medalju u balkanskoj štafeti (100x200x400x800m). Tako je Nebojša još jednom dokazao da je jedan od najboljih multidisciplinarnih reprezentativaca u Srbiji.

Milovan Borovnjak M65, predsednik AK Veteran i aktivni takmičar je postao novi Balkanski šampion, osvojivši zlatnu medalju u njegovoj najjačoj disciplini – bacanju kugle.

Andrija Kubat M50 ja na ovom šampionatu nastupio povređen, ali i pored toga uspeo je da osvoji srebro u bacanju diska i bronzu u bacanju kugle.

Pored Miladinovića, rezultatima koje su postigla ostala trojica članova AK Veteran, ušli bi u finale Evropskog prvenstva tj. među prvih 8 u Evropi.

Aleksandar Lazovic

Prethodni članak

Porodične tajne – Trening

Sledeći članak

Međunarodni festival kratkog filma – Kratka forma