• 23 oktobra, 2021

Bioskop KC GM: Film Toma

foto: Fb kcgm

Film: TOMA

Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baškao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

“TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo.

Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Žanr: biografski

Glumci: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović

Scenarij: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović
Direktor fotografije: Goran Volarević

Montaža: Milena Predić

Muzika: Zeljko Joksimović
Producent: Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović

SREDA, 13. OKTOBAR 2021. / 17:00 SATI
PETAK, 15. OKTOBAR 2021. / 17:00 SATI
PONEDELJAK, 18. OKTOBAR 2021. / 21:00 SATI
UTORAK, 19. OKTOBAR 2021. / 21:00 SATI
SREDA, 20. OKTOBAR 2021. / 20:30 SATI

Violeta

Prethodni članak

Covid – 19: Imunizacija u G. Milanovcu – 12. oktobar

Sledeći članak

PSOGM: Spasimo našu opštinu od katastrofe