• 23 oktobra, 2021

PSOGM: Spasimo našu opštinu od katastrofe

foto: gminfo, arhiva

„Pitamo predsednika opštine, koji na poslednjoj sednici skupštine nije znao ništa o geološkim istraživanjima, ko kopa po pranjanskom kraju? Mesecima se zalažemo da se sazna istina, a ona se uporno krije,“ pitaju danas u svom javnom saopštenju iz UG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ (PSOGM) i dalje navode:

„Sada je izgleda sve jasno – opštinska vlast je, smišljenim odlaganjem naših inicijativa da se o tome javno diskutuje na skupštini, kupovala vreme, a predsednik opštine glumeo u predstavi nevinašce koje nije upućeno ni u šta. Svojim (ne)delovanjima Dejan Кovačević bio bi glavni krivac i snosio bi najveću odgovornost da je, ne daj Bože, izbio nekakav sukob između građana i njima nepoznatih geologa kao što će i biti ukoliko ne objasni ko je dozvolio da opština zakorači u litijumsku geološku katastrofu. Zašto se nije odazvao informativnom skupu da svojim sugrađanima objasni da “nema razloga za paniku i strah”, kao što je nama rekao na skupštini?  I zašto se oglušio na peticiju u kojoj je oko hiljadu meštana pranjanskog kraja svojim potpisom odlučno iskazalo stav da ne žele iskopavanje litijuma u svom kraju?

Udruženje građana “Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac” podržava meštane pranjanskog kraja i nastavljamo zajedničku borbu kako bi spasili našu opštinu od katastrofe i podaničkog ponašanja opštinske uprave u odnosu na svetske kompanije i Vladu Srbije, kojima Pranjani, Jadar i Suvobor evidentno ne znače ništa, sem prilike za sticanje materijalne koristi ugrožavanjem životne sredine i života naših građana.“

Udruženje građana „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“

Milos

Prethodni članak

Bioskop KC GM: Film Toma

Sledeći članak

I danas pravi jesenji dan – hladno, oblačno i kišovito