• 15 maja, 2021

Bioskopski repertoar do 7. maja

foto: gminfo.rs

Animirani film: RAJA I POSLEDNJI ZMAJ 2d – sinhronizovano

26, 28. i 29. april 2021. /17:30h
5. i 6. maj 2021. /18:00h
7. maj 2021. /17:00h

Usamljena ratnica Raja mora da uđe u trag poslednjem zmaju u nadi da će zauvek da zaustavi neprijatelja.

Davno, u čarobnom gradu Kumandra, ljudi i zmajevi živeli su zajedno u slozi. Ali kada su zlokobna čudovišta poznata kao Drun postala pretnja za planetu, zmajevi su žrtvujući sebe, spasli čovečanstvo. Sada, 500 godina kasnije, ta ista čudovišta su se vratila. Usamljena ratnica Raja mora da uđe u trag poslednjem zmaju u nadi da će zauvek da zaustavi neprijatelja. Međutim, tokom svog putovanja naučiće da je za spas sveta potrebno nešto više od magije – neophodno je i poverenje.

Žanr: animirani, akcija, avantura
Glumci: Irina Arsenijević, Marija Mikić, Todor Jovanović, Bojan Žirović, Aleksandar Kukolj, Andrej Pipović, Miljan Davidović i Marko Misirača
Režiser: Don Hall, Carlos López Estrada

Film: MNOGO MI JE STALO 26. april 2021. /19:50 

Marla Grejson vrlo je uspešna starateljka koja vrlo vešto manipuliše zakonom u svoju korist i na štetu svojih klijenata, živeći luksuzni život na njihov račun. U trenutku kada odabere svoju sledeću žrtvu, naizgled časnu, staru damu, prekasno shvata da izgled može itekako da zavara. Navukavši bes ruske mafije, Marla mora da iskoristi svaku trunku svog šarma i nemilosrdne lukavosti da preživi.

Žanr: komedija, krimi, triler

Uloge: Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González, Dianne Wiest

Režiser: J Blakeson

Film: SUPERDEEP 28. i 29. april 2021. /19:50h

Kola Superdeep je najveći tajni sovjetski objekat smešten na Koljskom poluostrvu. Godine 1987. na dubini od 12 km ispod površine Zemlje zabeleženi su neobjašnjivi glasovi koji podsećaju na vrisku i jauke velikog broja ljudi. Epidemiolog, Ana Fjodorova (Milena Radulović) i specijalna vojna jedinica imaju zadatak da otkriju uzrok misterioznih događaja na naučnoj stanici koja se nalazi duboko ispod površine zemlje. Ono što su pronašli predstavlja najveću pretnju po čovečanstvo, a budućnost sveta sada je u njihovim rukama.

Žanr: horor, triler

Uloge: Milena Radulović, Sergey Ivanyuk, Nikolay Kovbas

Režiser: Arseny Syuhin

Film: MATER, 5. i 6. maj 2021. /20:10h

Debitantski film Jure Pavlovića (čiji je kratkometražni film “Piknik”osvojio nagradu Evropske filmske akademije 2015. Godine) intiman je portret kompleksnih odnosa između majke i ćerke koji broji svoje poslednje sate. Iz Nemačke gde sada živi i radi, Jasna se vraća kući, u kojoj je odrasla, da bi brinula o svojoj bolesnoj majci koja je na samrti. Nije joj trebalo puno da ponovo snažno oseti kako je ta sredina zatvara i guši. Njena tvrdoglava i manipulativna majka koja joj se suprotstavlja u svakom momentu te dane joj čini još težim. Jasna u kuću poziva rođake, prijatelje i negovatelje, “sve koje zna” kako bi svoj boravak učinila iole podnošljivim. Umesto toga, shvata da mora sama da se izbori sa spletom zamerki od strane majke, koje sežu čak i u detinjstvo, nadajući se da će na kraju ipak naći svoj prividni unutrašnji mir.
Mater je provokativan i iskren film koji u sebi sadrži promišljanje o
gubitku, oprštaju i boli.

Žanr: drama

Uloge: Daria Lorenci-Flatz, Neva Rošić, Vera Zima, Anka Vučković

Režiser: Jure Pavlović

Violeta

Prethodni članak

Ne očekuju asfalt, ali kanal duž puta rešio bi pola posla i pola muke!

Sledeći članak

Kišoviti april se ne predaje, postepeni rast temperature do petka