• 21 septembra, 2020

Boško Milovanović: Presuda Upravnog suda je da sam neregularno smenjen sa mesta predsednika Skupštine opštine

Boško Milovanović, foto: gminfo.rs

Boško Milovanović, jedan od kandidata za odbornika sa liste Grupe građana „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ na mestu predsednika Skupštine opštine Gornji Milanovac bio je do 18. aprila 2017. godine, kada je pre isteka mandata, kako kaže, neregularno smenjen sa te pozicije, što je naknadno sudskim postupkom i dokazano.

– Naime, odlukom Upravnog suda od 2. marta 2018. godine poništena je odluka o mojoj smeni i vraćena Skupštini opštine na ponovno odlučivanje – kazao je Milovanović.

Prema njegovim rečima tada je trebalo zakazati novu regularnu sednicu Skupštine i na njoj obaviti regularnu smenu predsednika.

 Međutim predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević se oglušio na odluku Upravnog suda. Kadrovska komisija, u čijem sastavu nije bio nijedan pravnik, je iznela mišljenje da je sve u redu sa smenom predsednika i dala Skupštini predlog na glasanje, ne obazirući se na to što je u pitanju pravosnažna presuda Upravnog suda, čije odluke donosi Veće sudija i ne postoji mogućnost žalbe na iste. Skupština nastavlja da funkcioniše na čelu sa Lazarom Nikolićem, novim predsednikom, koji je takođe nezakonitim postupkom postavljen na to mesto, što je takođe dokazano na sudu i odlukom Upravnog suda od 9. maja 2018. godine kada je poništen ovaj izbor – kaže Milovanović i dodaje:

– Dakle, Skupština opštine Gornji Milanovac naredne tri godine obavlja svoju dužnost nezakonito, zaseda, donosi i sprovodi odluke, upravlja budžetom, nenamenski troši sredstva itd, apsolutno se ne obazirući na odluke Upravnog suda kao da ne postoje – istakao je Boško Milovanović.

U međuvremenu, kaže da se obraćao i Zaštitniku građana, od koga je dobio odgovor u kome Skupštini opštine Gornji Milanovac ukazuje na neregularno sprovedenu smenu predsednika.

Milovanović ističe da se ponovo žalio Upravnom sudu i ponovo dobija presudu o neregularnosti njegove smene sa mesta predsednika Skupštine opštine, početkom avgusta 2020. godine, iako je, kako se navodi u zvaničnom dokumentu presuda doneta još 22. maja 2020. godine.

foto: printscreen

Milovanović kaže da veruje da je presuda njemu uručena nakon više od dva meseca od njenog donošenja, da se ne bi u javnosti digla prašina.

– I da se ne obelodanio nelegalan rad ovdašnje Skupštine i uopšte lokalne samouprave, neposredno pred lokalne izbore, što bi svakako škodilo ugledu trenutnog predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića, ujedno i kandidata za budućeg predsednika opštine na tada predstojećim izborima – smatra Boško Milovnaović.

U PSOGM kažu „vrhunac celokupne apsurdne situacije je to što je nakon izbora sazvana konstitutivna sednica Skupštine opštine, a poziv potpisuje upravo neregularni predsednik Skupštine, gospodin Nikolić“.

Predstavnici Grupe građana „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ smatraju da sednica treba da bude odložena i zakazana za drugi datum.

– Njeno sazivanje treba da obave odbornici, odnosno jedna trećina odbornika ili bivši predsednik, tj. gospodin Milovanović, što bi u ovom slučaju bilo opravdano i zakonito – kažu u PSOGM.

Milovanović ističe da u celoj priči ne stavlja akcenat na lični interes, već da smatra da je od velike važnosti dokazati nelegitimnost rada Skupštine opštine Gornji Milanovac, i da naši sugrađani, a i šira javnost moraju biti upoznati sa ovom činjenicom.

– Uostalom, mi smo se kao grupa građana obavezali i dali obećanje sugrađanima da će se naših 15 odbornika u skupštini boriti protiv svih neregularnosti i nezakonitosti u radu i to ćemo svakako ispuniti – zaključio je Milovanović.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Cene lista nepokretnosti različite kod notara, advokata i u katastru

Sledeći članak

Arhiv Vojvodine: SUSRETANJA izložba članova ULPU Gornji Milanovac