• 4 avgusta, 2021

Božidar Vučetić: Cilj JP za izgradnju opštine je da obeleži 1000 parking mesta

foto: gminfo.rs

Do sada je u Gornjem Milanovcu obeleženo 790 parking mesta. Projektom je predviđeno 970, a cilj JP za izgradnju opštine je da se obeleži 1000 dok početak rada Parking servisa očekuje se od 25. februara do 1. marta 2018. godine. Raspisivanje Javne nabavke za „pauka“ očekuje se po Novoj godini.  U toku je i nabavka kompletne opreme za kontrolore, kojih će u prvoj smeni biti tri, a u drugoj dva. Planirano je da se se vozila koja pauk bude uklanjao sa ulice odvoze na parking u Železničkoj ulici, koji ovo preduzeće sada koristi za mehanizaciju, a to je nekadašnja robna pijaca, preko puta Zelene pijace, saznajemo od Božidara Vučetića, direktora JP za izgradnju opštine. 

– JP radi po zakonu i samo po zakonu, tako je i kada je Parking servis u pitanju. Profitni centar Parking servis je deo Javnog preduzeća za izgradnju, tako da je bitno da građani razumeju da je Služba parking servisa deo našeg preduzeća, a ne neko novo posebno preduzeće. To je takoreći samo jedna radna jedinica, od pet, koliko ih imamo u našem preduzeću. Unutrašnjom sistematizacijom rada podelili smo poslove u pet profitnih centara. Odlukom osnivača krenuli smo u realizaciju parking servisa – rekao je Vučetić.

VUČETIĆ:POČETAK RADA PARKING SERVISA OD 25. FEBRUARA DO 1. marta 2018.

Po njegovim rečima raspisana je javna nabavka za softver sms naplate parkinga, a od 9. januara moći će da se dostavlja dokumentacija, odnosno, ponude za ovu javnu nabavku.

– Polako stvaramo tehničke uslove da krenemo u realizaciju ovog centra. Iskreno ne možemo predvideti tačan početak rada, u toku je i nabavka kompletne opreme za kontrolore kojih će u prvoj smeni biti tri, a u drugoj dva. Očekujemo da u periodu od 25. februara do 1. marta 2018. krenemo sa parking servisom. Kao JP mi smo obavezni da ispoštujemo zakon, a zakonom je funkcionisanje parking servisa tačno propisano i regulisano. U tom smislu mi smo morali da napravimo projekat parking prostora i parking mesta na celom području grada Gornjeg Milanovca – rekao je Božidar Vučetić, direktor JP za izgradnju.

Planirana je ekstra zona, I zona i II zona. Iako po projektu ima 970 mesta, do sada su obeležili 790, a nadogradnjom prostora cilj je obeležavanje 1000 parking mesta.

– To praktično znači da u ovom trenutku javna površina nije spremna za obeležavanje svih površina. Naše preduzeće uređuje neuređene prostore i osposobljava ih za parking prostor. Nadogradnjom prostora cilj nam je obeležavanje 1000 parking mesta. Broj parking mesta ćemo u postojećem projektu, preko ovlašćene kuće i naše kuće, da nadogradimo i proširimo, ako pronađemo u gradu prostor koji se može preurediti – rekao je Vučetić.

On je istakao da je raspisivanje Javne nabavke za „pauka“ po Novoj godini.  Planirano je da se se vozila, koja pauk bude uklanjao sa ulice, odvoze na parking koji sada koriste za svoju mehanizaciju u Železničkoj ulici, a to je nekadašnja robna pijaca.

– Finansijskim planom za 2018. godinu predvideli smo nabavku vozila za uklanjanje nepropisno parkiranih automobila-„pauka“. To će nam sigurno omogućiti ekonomičniji i racionalniji rad. Raspisivanje Javne nabavke za pauka očekuje se po Novoj godini. Planirano je da se se vozila koja pauk bude uklanjao sa ulice odvoze na parking koji sada koristimo za našu mehanizaciju u Železničkoj ulici, a to je nekadašnja robna pijaca, preko puta Zelene pijace i Zvezde – zaključio je Vučetić.

Vučetić: „Cilj osnivanja Parking servisa je uređenje saobraćaja u gradu, posebno u centru grada“, foto:gminfo.rs

Cilj osnivanja Parking servisa je, po rečima Vučetića, uređenje saobraćaja u gradu, posebno u centru grada, a naplata će se vršiti preko SMS poruka i karti koje će se kupovati na trafikama.

gminfo.rs

Aleksandar Lazovic

Prethodni članak

GMinfo dobio I NAGRADU za istraživački antikorupcijski tekst

Sledeći članak

Kako je osnovana varoš Despotovica pre 165 godina