• 24 septembra, 2020

Cena vrtića ostaje nepromenjena

foto: gminfo.rs

Većnici su na 73. sednici jednoglasno doneli Odluku o načinu određivanja cene ostvarivanja delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Ono što je najznačajnije jeste da se cena vrtića neće menjati u 2020. godini.

– Opština Gornji Milanovac, kao osnivač PU „Sunce“, svake godine radi ekonomsku cenu vrtića, koja je ove godine uvećana jer su značajno povećane zarade zaposlenih i došli smo do zaključka da bi roditelji od svog dela trebali da uvećaju taj iznos za 500 dinara po detetu na mesečnom nivou. Međutim, doneli smo rešenje kojim ćemo promeniti odluku da opština maksimalno može da plaća 80% na 82%, tako da ćemo i tih 500 dinara po detetu preuzeti na budžet opštine Gornji Milanovac i roditelji čija deca idu u vrtić neće imati povećanje cene vrtića za 2020. godinu – naglasio je Kovačević.

Većnici su na 73. sednici Opštinskog veća usvojili i predlog Zaključka o raspisivanju javnog poziva za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

S obzirom na to da opština Gornji Milanovac vodi računa o informisanju svojih građana, mi smo budžetom za 2020. godinu već predvideli 15.000.000 dinara, sada samo sporovodimo tu odluku. Nadam se da će mediji biti zadovoljni povećanjem novca koji se izdvaja za javno informisanje i očekujem da će svi mediji, kako sa teritorije opštine Gornji Milanovac, tako i sa nacionalnih frenkvencija, učestvovati u konkursu i da ćemo na taj način približiti građanima sve ono što radi opština Gornji Milanovac, kako bi građani bili pravovremeno informisani – istakao je predsednik Kovačević.

Neke od usvojenih tačaka na današnjoj sednici bile su i razmatranje predloga Pravilnika o dodeli podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma, zatim o rasporedu sredstava namenjenih za održavanje saobraćajne infrastrukture, kao i razmatranje Rešenja o obrazovanju Saveta za zapošljavanje opštine Gornji Milanovac.

Violeta

Prethodni članak

Čačak: Anđelko Kovačević prvi doplivao do Časnog krsta

Sledeći članak

Pranjanska razglednica – Znamenitosti