
foto: @„Slatko_slane_poslatice“
„Slatko_slane_poslatice“ i portal GMinfo za vas predlažu recept.
Ne poznajem osobu koja za cheesecake kaže „Onako… Nije loš…“ Njega ili voliš ili ne voliš. Nema onako!!! Ja ga obožavam. Ovaj je rođendanski, sa malinama…
Potrebno je: (ZA KORICU)
– 300g plazme (mlevene)
– 3 kašike meda
– 150ml fante
– 250g margarina (sobne temperature)
ZA FIL
– 500ml slatke pavlake
– 300g sirnog namaza
– 200g šećera u prahu
– sok od 1/2 limuna
– 1 kesica krem fixa @dr.oetker_srbija
– 1 kesica želatina @dr.oetker_srbija
ZA VOĆNI PRELIV
– 300g voća (ja sam, ovaj put, koristila maline)
– 5 kašika šećera
– 50ml vode
– 1 kesica želatina @dr.oetker_srbija
PRIPREMA

1. Prvo skuvati voćni preliv. U šerpu sipajte voće, vodu i šećer i kada prokuva, kuvati 10 minuta. Tada dodati želatin pripremljen po uputstvu sa kesice. Ostaviti da se ohladi
2. Umutiti plazmu, margarin, med i fantu. Kašičicom vadite u čašice (ili u kalup) umućenu smesu, prekrijte dno i formirajte „koricu“.
3. Umutiti slatku pavlaku, pa dodati krem fix i krem sir umućen sa šećerom u prahu i limunom. Na kraju, dodati želatin pripremljen po uputstvu sa kesice.
4. Preko „korice“, kašikom stavljati fil i sve lepo poravnati.
5. Na kraju, staviti voćni preliv i staviti u frižider.
UŽIVAJTE!!!
Za više recepata na Instagramu zapratite slatko_slane_poslatice,
Na Facebooku slatko_slane_poslatice