• 4 decembra, 2020

Čivović: Još jedno lice preminulo (1952.), a 23 nova potvrđeno Kovid pozitivna

foto: GMinfo

„Još jedno lice je preminulo (1952.), a 23 nova su potvrđeno Kovid pozitivna. Porodici preminulog ovim putem izjavljujemo iskreno saučešće,“ kazao je doktor Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Prema njegovim rečima ukupan broj Kovid pozitivnih lica, u ovom trećem piku, je 234. Od tog ukupnog broja četiri osobe su preminule, dok je 48 izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).

– Ukupno je hospitalizovano 23 Kovid pozitivna lica i to petoro u beogradskim bolnicama, šestoro u Opštoj bolnici Čačak, a 12 u milanovačkoj bolnici. Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac – navodi Čivović.

On kaže da je u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, juče (19. novembar), obavljeno 139 pregleda, od čega je više od polovine prvi put pregledano. Urađeno je 30 seroloških testova, 37 antigenskih i uzeto je 17 nazofariengalna briseva. Šest lica je upućeno na hospitalizaciju.

ČIVOVIĆ PODSEĆA: ISPORUČENA ČETVOROVALENTNA VAKCINA

Kako smo ranije obavestili već isporučena količina četvorovalentne uvozne vakcine je distribuirana u najvećoj meri. Očekujemo da će u toku dana biti u potpunosti utrošena. Inače, ona je namenjena svim generacijama. Takođe, ranije isporučena količina Torlakove trovalentne vakcine je u potpunosti utrošena. Danas nam je stigla nova količina Torlakove trovalentne vakcine, u pitanju je dvestotine doza namenjenih populaciji starosti 16 do 65 godina. Pozivamo zainteresovane sugrađane da se obrate svom izabranom lekaru radi pregleda koji predhodi vakcinaciji – isitče doktor Čivović.

Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08:00 do 20:00 sati svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).

Između 7:00 i 8:00 časova uzimaju se, predhodnog dana, planirani brisevi. Brojevi telefona Kovid ambulante su 032/710-251 i 062/80-111-85.

ŠUTIĆ: NA KOVID ODELJENJIMA TRIDESET ČETVORO, JEDNA OSOBA PREMINULA

Prema rečima doktora Predraga Šutića u poslednja 24 sata broj hospitalizovanih u kovid odeljenjima (grudno, neurologija i interno) Opšte bolnice Gornji Milanovac je trideset četiri.

Na kovid odeljenjima milanovačke bolnice trenutno su smeštena 34 pacijenta, jedan je nažalost preminuo. Dokazano pozitivnih je 14, dok je 11 negativno, a njih devetoro će biti testirani. U poslednja 24 sata bilo je pet prijema u bolnicu i četiri otpusta kući – rekao je Šutić.

V. Popović gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Posne kiflice

Sledeći članak

Trodnevna žalost od danas do nedelje