• 8 jula, 2020

Čivović: Poslednjih 10 dana bez registrovanih novoobolelih na koronavirus

dr Aleksandar Čivović, foto: gminfo.rs

„Na osnovu iskustva od 16.marta do današnjeg dana epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gornji Milanovac je stabilna, poslednjih deset dana nemamo ni jednog registrovanog pozitivnog pacijenta na korona virus, potvrdio je za GMinfo Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

U medjuvremenu sva lica koja su bila na lečenju dobila su jedan negativan test i otpušteni su u kućnu izolaciju na 14 dana, a još troje je ostalo da odradi drugi negativan test. Tako da sada nema pacijenata sa teritorije Goirnji Milanovac na bolničkom lečenju. Od početka epidemija do danas 59 osoba je na teritoriji naše opštine bilo potvrđeno kao pozitivno, od toga nažalost petoro je preminulo, a 54 izlečeno – rekao je Čivović.

foto: gminfo.rs

Prema njegovim rečima Kovid ambulanta trenutno radi i od 8. juna najverovatnije će prestati sa radom, s tim što će u svakoj službi pacijenti biti registrovani kroz neku vrstu upitnika. Biće im merena temperatura, a osobe, za koje se na samom pregledu utvrdi da su suspektne, biće smeštene u prostorije izolacije, kako na pedijatriji tako na Opštoj (1 i 2) i Stomatologiji.

Čivović kaže da je Dom zdravlja Gornji Milanovac od 11. maja počeo da radi prema starom režimu rada, dok su od juče, 1. juna, na staro radno vreme vratile se i sve seoske ambulante.

– Od juče sve ambulante Doma zdravlja na seoskom području, njih 14, koliko ih ima na teritoriji opštine Gornji Milanovac, rade prema radnom vremenu pre vanrednog stanja i njihovo radno vreme je uglavnom od 8 do 14 sati. S tim što pranjanska ambulanta radi od 7h do 18:00 sati. Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih (Opšta I i II) radi takođe po starom radnom vremenu od 7 do 20 sati – rekao je Čivović i dodao da apoteka koja radi u sklopu Doma zdravlja ponovo radi 24 sata.

 

V. Popović gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Nova vodovodna mreža za Svračkovce i Majdan

Sledeći članak

Saopštenje redakcije portala GMinfo