• 8 jula, 2020

Nova vodovodna mreža za Svračkovce i Majdan

foto: kabinet predsednika opštine

Na radnom sastanku, koji je danas Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac održao sa direktorom firme “Vodoinženjering” Beograd i predsednikom MZ Svračkovci, predstavljeno je idejno rešenje nove vodovodne mreže koja će omogućiti kvalitetnije snabdevanje pijaćom vodom svih 120 domaćinstava Svračkovaca, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine.

– Na današnjem radnom sastanku prošli smo kroz celo idejno rešenje sekundarne mreže za stanovnike mesta Svračkovci, s obzirom da smo regionalnim rzavskim vodovodom prošli ovo mesto i došli do kraja Majdana, tako da su se stvorili uslovi da već možemo parcijalno da pustamo određene delove u funkciju – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

foto: kabinet predsednika opštine

– Ovo idejno rešenje znači da ćemo najkasnije do kraja juna dobiti i projekat i građevinsku dozvolu tako da možemo aplicirati kod Kancelarije za javna ulaganja za dodatna sredstva za vodosnabdevanje Svračkovaca. Tu imamo oko 120 domaćinstava koja mogu da se snabdevaju sa rzavskog vodovoda. U saradnji sa projektantom odmah po završetku ovog projekta krenućemo u izradu dokumentacije za vodsnabdevanje Majdana, da bi na ovom delu mogli da pustimo vodu stanovništvu na upotrebu.Vrednost investicije izgradnje vodovodnog sistema je oko 50 miliona dinara a biće urađeno 5 kilometara nove mreže – kazao je Kovačević.

U saopštenju se navodi da je ovo jedna od najznačajnijih investicija koja će biti započeta od septembra, a rok za završetak radova planiran je kroz dve kalendarske godine.

 – Ovaj vodosistem se uklapa u Program ulaganja u komunalne infrastrukturne delatnosti “2020-2025” koji je predstavio predsednik Srbije Aleksandra Vučić – rekao je Kovačević i dodao – trudićemo se da kroz projekat vodosnabdevanja “Rudnik” pustimo vodu svim korisnicima na celoj trasi, a očekujemo da će Vlada Republike Srbije kroz Kancelariju za javna ulaganja podržati projekte u Svračkovcima i u Majdanu – rekao je Dejan Kovačević.

foto: kabinet predsednika opštine

Životije Milovanović, direktor preduzeća “Vodinženjering“ Beograd kaže da je vodnabdevanje Svračkovaca predviđeno sa rzavskog sistema. Sada su stvoreni uslovi da odrade sekundarne mreže duž novog postavljenog cevovoda.
U postojećem rezervoaru postoji crpna stanica da može da se priključi 440 korisnika odnosno oko 120 domaćinstava, to je dva – tri litra vode u sekundi. Sistem se sastoji iz dve visinske zone, gde postoji dupli cevovod sa omanjivačem pritiska koji će sprečiti novo prepumpavanje. Postoji I rezervoarski prostor od 100 m3, za potrebe časovnog izravnjanja I za potrebe protivpožarne zaštite – zaključio je Milovanović.

– Mi već duži niz godina čekamo ovaj vodovod, jer brojni meštani nemaju vodu ni u letnjem ni u zimskom period, a na ovaj način dobićemo neprekidno snabdevanje korisnika kvalietnom pijaćom vodom – naglasio je Milan Đorđević, predsednik MZ Svračkovci, navodi se u saopštenju kabineta predsednika opštine Gornji Milanovac.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Stiže vrtoglavi skok temperature, promena će smetati svima

Sledeći članak

Čivović: Poslednjih 10 dana bez registrovanih novoobolelih na koronavirus