• 23 oktobra, 2021

Čivović: Počela imunizacija protiv sezonskog gripa, dostupne sve vakcine protiv Covid-19

Vakcinacija u Dom kulture foto: gminfo.rs

U Gornjem Milanovcu je zaključno sa jučerašnjim danom, prema podacima Doma zdravlja, nekom od četiri vakcine protiv koronavirusa, vakcinisano 16966 osoba, dok je drugu dozu primilo njih 16192. Buster dozu primilo je do sada 3813 sugrađana.

– Danas je na punkt isporučena manja količina ruske vakcine Sputnjik V, tako da su u ovom trenutku dostupne sve vakcine. Od juče smo započeli i sa imunizacijom protiv sezonskog gripa, za sada samo na punktu u Domu kulture, a od ponedeljka ćemo to isto sprovoditi i u zdravstvenoj stanici Pranjani ali i ostalim terenskim ambulantama.  Trenutno imamo na raspolaganju 400 doza Torlakove trovalentne vakcine TOR VAX FLU, a očekujemo uskoro i isporuku uvozne četvorovalentne vakcine – kazao je Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac i dodao da je moguća je istovremena imunizacija protiv sezonskog gripa i virusa Sars Cov-2.

Od ukupnog broja vakcinisanih Fajzer vakcinu je u milanovačkoj opštini do sada primilo njih 3314. Najviše Milanovčana, čak 10559 opredelilo se za Sinofarm, 2447 za Sputnjik V i 646 Astra Zeneka, saznajemo u Domu zdravlja.

Iz Dom zdravlja pozivaju sve zainteresovane sugrađane da se prijave za svoju dozu preko e-uprave ili pozivom na broj telefona 515.0.115 svakoga dana od 07.00 do 16.00 časova i rezervišu termin.

Punkt za imunizaciju u Domu kulture ove nedelje radi od 8 do 16 sati.

gminfo.rs

Pratite portal GMinfo.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tvitter

Violeta

Prethodni članak

Prodajem šumu

Sledeći članak

Kursna lista – 14. oktobar