• 26.05.2024.

Covid-19 u GM: Još 14 registrovanih novoobolelih, a 22. hospitalizovano u milanovačkoj bolnici

Kovid Ambulanta; foto: gminfo.rs

„Prema do sada pristiglim rezultatima testiranih kod još 14 osoba potvrđeno je prisustvo koronavirusa, tako da je sada u trećem piku 96 ukupan broj registrovanih na covid-19 na teritoriji opštine Gornji Milanovac,“ potvrdio je doktor Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Prema njegovim rečima od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih dve osobe su preminule, dok je njih 21. izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).

Osamnaest potvrđeno pozitivnih lica je hospitalizovano i to pet u Beogradu (dve osobe na Infektivnoj klinici Beograd, jedna KBC „Dragiša Mišović“, jedna KBC Zvezdara i jedno lice na Prvoj hirurškoj klinici)četiri lica su hospitalizovana u čačanskoj bolnici, i devet u Opštoj bolnici Gornji Milanovac – navodi Čivović i dodaje da se preostala potvrđeno pozitivna lica, kao i njihovi kontakti, nalaze u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Među Kovid pozitivnima imamo još jednog đaka, tako da je još jedno odeljenje tehničke škole stavljeno u izolaciju, odnosno prelazi na onlajn nastavu. Do sada imamo dva odeljenja tehničke škole, jedno odeljenje druge osnovne i jedno odeljenje četvrte osnovne – pojašnjava Čivović.

dr. Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Grnji Milanovac, foto: gminfo.rs

– Od juče su nam na raspolaganju i novi antigenski testovi na osnovu kojih je kod 7 lica potvrđen Kovid. Situacija je i dalje zabrinjavajuća. Apelujemo na sve sugrađane da shvate da najmanje što mogu, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koriste masku, drže distancu, češće peru ruke i izbegavaju rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru – kazao je Čivović uputivši apel inspekcijskim službama da pojačaju kontrolu primene propisanih mera.

On kaže da je u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, juče (10. novembar) obavljeno najviše pregleda od početka epidemije i to 140, urađeno 35 seroloških testova i uzeto 24 nazofariengalna brisa, a pet osoba je hospitalizovano.

foto: gminfo.rs

Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08:00 do 20:00 sati svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).

Između 7:00 i 8:00 časova uzimaju se, predhodnog dana, planirani brisevi. Brojevi telefona Kovid ambulante su 032/710-251 i 062/80-111-85.

Prema rečima doktora Predraga Šutića, v.d. direktora Opšte bolnice Gornji Milanovac na grudnom i nerologiji trenutno su hospitalizovana 22 pacijenta.

– Na kovid odeljenjima milanovačke bolnice trenutno imamo 22 pacijenta, od toga kod njih devetoro PCR test je pozitivan, kao i jedan antigenski test. Šest pacijenta je sa kliničkom slikom koja ukazuje na covid-19 ali su im testovi negativni, tri pacijenata danas će biti testitarna, a za tri se čekaju rezultati. U poslednja 24 sata  primljeno je šest pacijenata, u istom periodu dva pacijenta smo preveli u čačansku Opštu bolnicu.  – rekao je Šutić.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Akcija dobrovoljnog davanja krvi – 12. novembar

Sledeći članak

Miloš i Biljana prodaju kuću za Aniku