• 26.02.2024.

Miloš i Biljana prodaju kuću za Aniku

foto: V.P. gminfo.rs

Miloš Mijailović (1988.) i njegova sestra Biljana Dragićević (1997.) odlučili su da doniraju kuću u centru Rudnika za lečenje male sugrađanke Anike.

Naime, oni su rešili da prodaju kuću i na taj način prikupe novac za Aniku i to su objavili na Fejsbuk stranici. Početna cena na licitaciji je 4000 evra, a pripašće, kažu, onome ko dostavi uplatnicu sa uplatom za malu Aniku.

foto: V.P. gminfo.rs

– Imali smo nameru da kuću poklonimo Crvenom krstu i nekoj porodici kojoj je potreban krov nad glavom. Međutim, na inicijativu moje sestre odlučili smo da damo za Aniku – priča nam Miloš.

Od sinoć, kada je na svom facebook profilu objavio da su rešili da prodaju kuću telefon ne prestaje da zvoni. Ponude dolaze iz raznih krajeva sveta, a među njima stigao je i jedan poziv iz Amerike.

foto: V.P. gminfo.rs

– Od sinoć pa do sada najzinimljiva je ponuda jednog čoveka (iz BIH) koji radi u nekoj klinici u Americi. Ponudio je 8.000 dolara i kaže da nema nameru da ovde živi i kuća mu nije potrebna. On samo želi da uplati novac, a kada Anika ozdravi da kuću prepiše na nju.

Miloš Mijailović i njegova sestra Biljana Dragićević ponude za kuću primaće do iduće srede.

– Do 18. novembra svi zainteresovani mogu da učestvuju na toj nekoj licitaciji, a onaj ko ponudi najviše novac za Aniku uplatiće na dobro poznat žiro račun. Sestra i ja ne želimo da imamo nikakvog dodira sa novcem, da ne bi bilo da smo nešto zadržali za sebe – izričit je Miloš.

foto: V.P. gminfo.rs
foto: V.P. gminfo.rs

Kuću je sagradio njihov pokojni deda Miodrag krajem šezdestih godina. Ima prizemlje i sprat, oko 90 kvadrata, upisana je u katastar i vlasnici su Miloš i Biljana.

Na spratu su hodnik, kupatilo, tri sobe i kuhinja, a u prizemlju su prostorije za ostavu, kao podrum i još jedna prostorija. Potrebna su određena ulaganja. Kuća je stabilna, vizuelno ne izgleda baš lepo ali uz neka ulaganja to će biti dobro. Ovde ima struja i voda, legalizovana je, upisana u katastar. 

foto: V.P. gminfo.rs
foto: V.P. gminfo.rs

Miloš je inače bajker i do sada je više puta učestvovao u humanitarnim akcijama. Radi kao zavarivač u jednoj privatnoj firmi u Ljigu, dok sestra Biljana je zaposlena kao trgovac u jednom trgovinskom lancu.

Podsećamo, Anika Manić iz  Gornjeg Milanovca boluje od spinalne muskulatorne atrofije i na žalost, njeno stanje se pogoršava sve više kako vreme odmiče. Disanje i gutanje su sve slabiji, a u životu je održavaju aparati.

Anikina porodica mesecima apeluju na građane Srbije da se uključe u prikupljanje novca potrebnog za njeno lečenje.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Covid-19 u GM: Još 14 registrovanih novoobolelih, a 22. hospitalizovano u milanovačkoj bolnici

Sledeći članak

Intervju, Aleksandar Jevtović: S mojim potpisom to tako ne može