• 15 avgusta, 2020

Covid-19 u GM: Još jedna osoba preminula od posledica koronavirusa

foto: GMinfo

„Nažalost, još jedno lice, potvrđeno pozitivno na Kovid 19, starosti 69 godina je preminulo. Prema do sada pristiglim rezultatima testiranih kod još jedne osobe potvrđeno je prisustvo koronavirusa, tako da je sada u drugom špicu prvog talasa 90 ukupan broj registrovanih na covid-19 na teritoriji opštine Gornji Milanovac, “ potvrdio je doktor Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

– Od tog broja njih petoro je nažalost preminulo, 34 je izlečeno, deset je hospitalizovano u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, troje u Kliničkom centru Kragujevac, a njih 38 sa lakšom kliničkom slikom, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji – rekao je Čivović.

Prema njegovim rečima u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac u toku jučerašnjeg dana (30. jul) pregledano je 60 pacijenta. Uzorkovana je krv za 30 laboratorijskih analiza, sačinjeno je 12 RTG snimaka pluća, urađeno je 25 seroloških testova i uzeto 9 nazofaringealnih briseva. Hospitalizovane su tri osobe, dve u Opštoj bolnici Gornji Milanovac i jedna u čačanskoj bolnici.

Čivović podseća da je neophodno poštovati sve preventivne mere koje je usvojio Krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a to je upotreba ličnih zaštitnih sredstava (maska, rukavice) u javnom životu, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru).

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Na covid odeljenjima Opšte bolnice smešten 21 pacijent

Sledeći članak

Počelo uređenje dečijeg igrališta u centru