• 15 januara, 2021

Covid -19 u GM: Još tri potvrđeno pozitivna na korona virus

foto: gminfo

„Na osnovu pristiglih rezultata ukupan broj potvrđeno pozitivnih lica na Kovid 19, na teritoriji opštine Gornji Milanovac, u ovom trećem piku je dvadeset dva“, potvrdio je Aleksandar Čivović, v. d. direktora Doma zdravlja.

Prema njegovim rečima od tog broja jedno lice je izlečeno, šest je hospitalizovano, i to jedno na Infektivnoj klinici u Beogradu, jedno u Kliničkom centru Kragujeva i četvoro u Opštoj bolnici Gornji Milanovac. Preostali, kao i kontakti svih nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

Kovid ambulanta Doma zdravlja G. Milanovac, foto: gminfo.rs

– Kada su u pitanju novopotvrđeni, radi se o našim sugrađanima, osobama koje su boravile na Zlatiboru i zbog ispoljavanja kliničke slike testirani su u Užicu i kao potvrđeno pozitivni hospitalizovani su u Opštoj bolnici Užice. U toku je njihov transport u milanovačku bolnicu. Inače sa njima, u Opštoj bolnici, trenutno su četiri pacijenta potvrđeno pozitivna na Kovid 19, i jedno lice sa kliničkom slikom koja ukazuje na Kovid 19 ali PSR test je negativan – kaže Čivović.

On upućuje apel sugrađanima da ozbiljno shvate situaciju i budu odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba, a to je upotreba maske, držanje distance, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru). Čivović kaže da bi svi  trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe, i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite ljude i sebe.

Kako bi dali adekvatan odgovor na povećan broj pregleda u Kovid ambulanti, Dom zdravlja Gornji Milanovac će povećati broj lekara u toj ambulanti – navodi vršilac dužnosti direktora milanovačkog Doma zdravlja.

Kovid ambulanta Doma zdravlja Gornji Milanovac, foto: gminfo.rs

Čivović kaže da je „juče u Kovid ambulanti obavljeno 47 pregleda, što je najveći broj pregleda u protekla tri meseca i dodaje da je urađeno 20 seroloških testova, uzeto pet nazofariengalnih briseva i jedno lice je hospitalizovano“.

Podsećamo sugrađane da je radno vreme Kovid ambulante svakog dana (i subotom i nedeljom) od 09:00 do 17:00. Brojevi Kovid ambulante su 032/710-251 i 062/80-111-85.

Prema rečima doktora Predraga Šutića, v.d. direktora Opšte bolnice Gornji Milanovac na grudnom, u kovid odeljenju, trenutno su hospitalizovana tri pacijenta.

– Na grudnom tj kovid odeljenju trenutno su tri pacijenta, od toga dvoje je dokazano pozitivnih na covid-19.  Oboleli Milanovčani koji su bili hospitalizovani u bolnici u Užicu, nakon kontrolnih analiza upućeni su na kućno lečenje i zakazane su im kontrole – rekao je Šutić za GMinfo.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Novi zakon: Plaćaćemo porez na šupe, kokošinjce, bunare

Sledeći članak

Ulična umetnost koja oživljava grad – Novi murali u Gornjem Milanovcu