• 25 juna, 2021

Ulična umetnost koja oživljava grad – Novi murali u Gornjem Milanovcu

foto: privatna arhiva

Novi murali u Gornjem Milanovcu mogu se videti na trafostanici kod FAD-a i Brda mira, dvorištu Gimnazije, prvoj zgradi sa leve strane od vojske, zidu kod Druge osnovne i zidu kod Proleter prodavnice u glavnoj ulici.

foto: privatna arhiva

Pored praćenja celog procesa oslikavanja naši sugrađani imali su prilku da u dvorištu Gimnazije kupe radove umetnika koji su radili na oslikavanju, a taj prihod biće uplaćen na račun za lečenje Anike Manić. 

– Svi su bili oduševljeni, pogotovu u onom delu kod trafostanice kod FAD-a. Umetnici su dobili puno slatkša, sokova, hrane i pića. Mislim da je na Gimnaziji svega par radova prodato, samo je jedan dečko došao da kupi. Kutiju za prikupljanje novca za lečenje male Anike smo ostavili u Vertigu kao i radove, jer su još uvek na prodaju. Autori su Quam, Benjamin Trollei i ja – kaže za GMinfo jedan od organizatora ovog događaja David Milosavljević.

foto: privatna arhiva

Ekipa Graditelja po drugi put organizovala je graffiti jam na više lokacija u gradu, uz pomoć i saradnju festivala „DUK“ iz Čačka. Tokom tri dana dolazili su umetnici iz Beograda, Vranja, Čačka i Mataruške banje.

Ovaj umetnički potez inicirali su Andjela Kostić, Ognjen Leontijević, Jovan Lješević, Mladen Andrijević, Djordje Dabić i David Milosavljević.

foto: privatna arhiva

Podršku su im pružili Zvezda Helios, MTN Montana, BeoWallz, Dani Urbane Kulture Čačak, Spektar, Tri hrasta, Ekonomik S, Grill G.

foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

foto: privatna arhiva

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Covid -19 u GM: Još tri potvrđeno pozitivna na korona virus

Sledeći članak

Formirani skupštinski odbori: Evo u kojima je poslanik Langura iz Milanovca