• 5 јуна, 2020

COVID-19 u GM: Klub privrede i opština formiraju novi fond pomoći (VIDEO)

foto: Info služba kabineta predsednika opštine

U Milanovcu za poslednja 24 sata nije registrovan nijedan novooboleli od koronavirusa, ali je broj upućenih na samoizolaciju iz predostrožnosti, a na preporuku Doma zdravlja, povećan za dvoje, i sada je 218.

Detaljnije sa jutrošnjeg sastanka Štaba za vanredne situacije, na linku u videu.

Jedini za sada oboleli je i dalje na kućnom lečenju i dobro se oseća, rečeno je GMInfu nakon jutrošenjeg zasedanja Štaba za vanredne situacije.

Kako je za naš portal izjavio komandant Štaba, predsednik opštine Dejan Kovačević, nije bilo novih uočenih kršenja zabrane kretanja od 17 do 05 sati, niti zabrane izlazaka za starije od 65 godina.

foto: GMInfo

U robnim rezervama milanovačke opštine, istakao je Kovačević, već se nalazi određena količina namirnica, dok će uz pomoć Kluba privrednika biti obezbeđeni dodatni paketi pomoći za starije od 65 godina s primanjima manjim od 30.000 dinara.

– Moram da napomenem da je Opština Gornji Milanovac uvek imala odličnu saradnju sa Klubom privrednika. Na njihovu inicijativu Opština im je juče dostavila broj namenskog računa za pomoć najugroženijima. Klub privrednika će doneti odluku i u narednim danima očekujemo određen broj donacija na račun Opštine Gornji Milanovac koji ćemo mi koristiti za pripremu paketa pomoći najugroženijima, odnosno, penzionerima sa primanjima ispod 30.000 dinara – rekao je Kovačević, dodavši da će u tu svrhu biti iskorišćene i robne rezerve koje Opština Gornji Milanovac ima, a to su ulje, šećer i so.

Prema poslednjem popisu prehrambenih proizvoda iz lokalnih robnih rezervi (u januarau), ukupna vrednost robe je nešto manje od milion i dvesta hiljada dinara. Sastoje se iz 6150 litara ulja, 6300 kilograma šećera, 3300 kilograma soli, izvestio je Kovačević.

Fond PIO dostaviće podatke Kriznom štabu o licima koja primaju penziju ispod 30.000 dinara i paketi pomoći biće im dostavljeni na njihovu kućnu adresu.

foto: GMInfo

Klub privrede izdvojiće takođe novac za raspodelu paketa ovim licima. I opština će iz budžeta, kaže Kovačević, toj sumi pridružiti dodatna izdvajanja.  Ukupna suma za raspodelu sliće se na namenski račun.

Paketi s namirnicama i neophodnom pomoći biće pripremani na jednom mestu, u hali Breza, koja će za ovaj posao biti adekvatno obezbeđena i redovno dezinfikovana. Prva raspodela paketa trebalo bi da počne krajem iduće sedmice, rekao je Kovačević.

Kada je u pitanju distribucija paketa, Kovačević je rekao da se mnogo pojedinaca i kompanija javilo da pomogne ovoj akciji lokalne samouprave, a njihova imena biće objavljena u narednim danima.

Predsednik Opštine apelovao je na građane da nastave da se pridržavaju propisanih svih mera koje je donela Vlada Republike Srbije.

foto: GMInfo

On je poručio da i oni koji nisu penzioneri, a imaju nedovoljno finansijskih sredstava u aktuelnoj situaciji, pre svega samohrani roditelji sa niskim primanjima, ljudi slabijeg materijalnog stanja s hroničnim bolestima i slično, mogu se obratiti za pomoć prijavom na još ranije objavljene telefone:

515-0050, opštinska Uprava

711-267, Crveni krst

711-406, Niveus Tim

V.Popović/M.Mijatović/GMInfo

Milos

Prethodni članak

COVID-19, Srbija: Još 81 potvrđen slučaj pozitivnih na koronavirus

Sledeći članak

Humor u doba korone (IV)