• 26 маја, 2020

COVID-19 u GM: Nema novoobolelih, znatno više u samoizolaciji

foto: GMinfo

Na osnovu preporuka eksperata iz Kine za teritoriju cele Srbije, i u Milanovcu je od juče mnogo više sugrađana upućeno na samoizolaciju zbog sprečavanja rizika od širenja koronavirusa.

Detaljnije sa jutrošnjeg sastanka Štaba za vanredne situacije, na linku u videu.

Takvih slučajeva sada ima 216, rečeno je jutros GMInfu u Štabu za vanredne situacije. Na teritoriji opštine i dalje postoji registrovan jedan pacijent oboleo od COVID-19. U kućnom je karantinu i dobro se oseća. Iako se od proglašenja pandemije i vanrednog stanja, u Milanovcu broj obolelih ne menja, ne znači da ima razloga da bilo ko manje ozbiljno shvati obavezne mere ograničenja kretanja, ali i sopstvene mere predostrožnosti, a kako bi broj inficiranih i izolovanih ostao što manji.

foto: GMinfo

Prema informacijama od komandanta Štaba i predsednika opštine, Dejana Kovačevića, od jučerašnjeg preseka stanja, desilo se jedno kršenje zabrane kretanja za starije od 65 godina, dok kršenja policijskog časa ovoga puta nije bilo.

Kako je istakao Kovačević, kompanije u Milanovcu dužne su da potvrde o kretanju svojih radnika u vreme policijskog časa, izdaju na dnevnom nivou. U narednom periodu, rekao je on, zajedno sa Privrednom komorom, biće rešeni i problemi koje imaju dve ili tri firme u vezi sa dobijanjem ovih dozvola za zaposlene.

Šutić, Kovačević, Čivović, foto: GMInfo

Shodno jučerašnjem zahtevu prema Mnistarstvu odbrane, da Opšta bolnica iz sanitetskog skladišta Vojske Srbije dobije dva rendgen aparata za eventualne potrebe lečenja više pacijenata od COVID-19, ministar odbrane, Aleksandar Vulin, odobrio  da se iz sanitetskog skladišta u Brusnici preuzme jedan neotpakovan mobilni rendgen aparat, potvrdio je Kovačević.

U prethodnim danima, istakao je on, veliki broj volontera i privrednika javio se da u različitim domenima svoje delatnosti učestvuje kod sprovođenja neophodnih vidova pomoći, dok će JKP početi sa obeležavanjem posebnih kontejnera koji će služiti za odlaganje upotrebljenih rukavica i maski, kako se taj otpad ne bi mešao sa ostalim otpadom, najavio je Kovačević. O zaključcima današnjeg sastanka Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, uskoro opšrnije.

M.Mijatović/V.Popović/GMInfo

Milos

Prethodni članak

Pošta Srbije obustavila post- ekspres

Sledeći članak

Bez novoobolelih; Opšta bolnica dobila rendgen aparat od VS (VIDEO)