• 10 avgusta, 2020

Danas počinje raspodela 6. 000 paketa pomoći

foto: gminfo.rs

Danas počinje raspodela 6. 000 paketa pomoći za najugroženije, penzionere sa penzijama manjim od 30.000 dinara, samohrane majke i lica koja su bez primanja, rečeno je na jutros održanoj konferenciji za novinare Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac.

– Danas ćemo početi sa distribucijom paketa pomoći. Kao što znate preko šest hiljada paketa je već spakovano u sportskoj hali Breza. Danas kreće raspored i raspodela paketa po selima, očekujemo da će sutra seosko područje biti završeno, a zatim da pređemo i na gradsko – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine G. Milanovac i komandant Štaba za vanredne situacije.

U hali SRC “Breza” početkom aprila pripremljeni su paketi za najugroženije Milanovčane. Šest hiljada paketa, od kojih svaki teži oko 10 kg i sadrži 11 artikala (pirinač, brašno, ulje, šećer, so, keks, testenine, mesni narezak, pašteta, riba, čaj), očekuje se da na adrese najugroženijih sugrađna bude distirbuirano od danas pa u narednih nekoliko dana.
Podsećamo, na sednici Opštinskog veća, održanoj 1. parila, opredeljeno 10 miliona dinara iz tekuće i stalne budžetske rezerve za pomoć najugroženijim sugrađanima i penzionerima čije su penzije manje od 30.000 dinara.

Call centri:
Opština 24 sata 032/515-00-50,
Crveni krst Gorni Milanovac 711-267
Niveus tim 711-406

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Vučić: Situacija u Čačku sve više pod kontrolom, Milanovac ima probleme

Sledeći članak

Kovačević: Ne vidim zašto je problem otvaranje DIS-a u ovim uslovima