• 09.06.2023.

Dejan Tomašević u školi, u Takovu, postavio prve table sa košarkaškim snovima (+FOTO)

foto: gminfo.rs

Na inicijativu slavnog košarkaša Dejana Tomaševića na sportskom terenu u OŠ „Takovski ustanak”, u Takovu, danas su postavljeni novi koševi, a na njihovim tablama mališani su napisali svoje želje, snove i imena.

foto: kabinet predsednika opštine GM
foto: kabinet predsednika opštine GM
foto: kabinet predsednika opštine GM

Tomašević kaže da je posebno vezan za školu u Takovu, jer su je pohađali njegovi roditelji. Svoje prve sportske korake, kao i prvi koš, postigao je upravo na ovom terenu.

Iz tog razloga odlučio je da od nje krene akcija renoviranja školskih igrališta, u koju bi se uključili i drugi srpski sportisti.

foto: gminfo.rs

Svako leto sam dolazio u ovu školu, a moja deca to isto čine. Igrao sam fudbal sa svojim rođacima i prijateljima na ovom terenu i na njemu sam prvi put uhvatio košarkašku loptu i postigao prvi koš. Onog trenutka kada sam osetio radost zbog tog poena, košarka je počela da teče mojim venama. Ideja nam je da obnovom ovog terena neka nova deca sanjaju svoje snove i potrudili smo se da ih i zapišu na ovoj košarkaškoj tabli – rekao je Dejan Tomašević.

foto: kabinet predsednika opštine GM

Legendarni as je istovremeno pomogao da se obnovi školski teren u ovom mestu, iscrtaju linije za košarku, poprave golovi za fudbal, a decu su posebno obradovale nove lopte.

foto: kabinet predsednika opštine GM

Predsednik opštine, Dejan Kovačević, je ovom prilikom istakao da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je imao priliku da bude deo jedne ovakve akcije i zahvalio se Dejanu Tomaševiću što je krenuo da je sprovodi baš od takovske škole.

foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs

– Opština Gornji Milanovac će svakako podržati ne samo ovu, već i svaku drugu akciju koja za rezultat ima da deca na seoskom području imaju bolje uslove za sport i rekreaciju. Ideja da se baš u našoj opštini postave prve table sa snovima, kako smo nazvali ovaj projekat, je nešto što nam se svima odmah dopalo i sa zadovoljstvom smo to podržali. Poruke dece o tome šta sanjaju, šta žele da budu, šta je to što ih motiviše i kako sebe vide jednog dana na terenu je inspiracija i za sve nas. Mi smo do sada u tri sela naše opštine uradili terene za razne sportove i to je naš mali doprinos u poboljšanju uslova rada seoskih škola. Ovim takođe želimo da damo na značaju i roditeljima mališana i da ih motivišemo da ostanu na selu. Hvala Dejanu na poseti i pomoći, a nadamo se da će zahvaljujući tome na ovom terenu izrasti neki novi talenti srpskog sporta i košarke  – rekao je Kovačević.

foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs

Sreću zbog dolaska slavnog košarkaša u Takovo podelila je i direktorka osnovne škole Branka Žižović.

– Deci su potrebni uzori kao što je Dejan, na čijem primeru će moći da vide da je briga o drugima nešto što je jedna od najvažnijih ljudskih vrednosti. Pored toga što je bio uspešan kao sportista, on je izuzetan čovek i drago nam je što nas je posetio i pomogao da obnovimo teren. Naša škola se trudi da napravi ambijent u kom će svako dete da ostvari svoj puni potencijal i razvija talente, a na to nas obavezuje i činjenica da imamo dugačku i lepu tradiciju. Škola je počela sa radom 1891. godine, a zgradu je podigao Aleksandar Obrenović. Imamo ukupno 159 učenika, koji pohađaju matičnu školu i šest izdvojenih odeljenja, i ovaj teren će im mnogo značiti – kazala je direktorka Žižović.

Osim učenicima ove škole, igralište je na raspolaganju svoj deci takovskog kraja koja ga koriste za razna sportska takmičenja i druženja.

foto: kabinet predsednika opštine GM

 

Violeta

Prethodni članak

Potpisan ugovor za čišćenje 28 divljih deponija

Sledeći članak

Pred nama sunčan i topao dan