• 7 avgusta, 2020

Dom zdravlja i Opšta bolnica od 1. januara jedna ustanova

foto: gminfo.rs

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević je na današnjoj sednici SO istakao da će opština Gornji Milanovac, od 1. januara, ući u spajanje jednog zdravstvenog centra, pa će Dom zdravlja i Opšta bolnica biti jedna ustanova, pod nadzorom Republike.

Dejan Kovačević, foto: gminfo.rs

Mi smo iz lokalnog budžeta morali da saniramo posledice rukovodstva Doma zdravlja koje je svakako bilo političko, od čak 127 miliona dinara duga koji smo nasledili i koji smo morali da otplatimo da bi Dom zdravlja funkcionisao. Kada sam postao predsednik opštine, Dom zdravlja je bio u blokadi, i tad smo uvideli da zdravstvena zaštita treba da bude na republičkom nivou, a ne lokalnom, što ćemo i sprovesti, kako bismo u narednom periodu imali još bolje zdravstvene usluge – rekao je  Kovačević.

Prema njegovim rečima jedna od kapitalnih investicija je i nastavak rekonstrukcije Opšte bolnice.

Ovih dana smo završili prvu fazu izvođenja radova na rekonstrukciji Opšte bolnice; druga faza radova je kompleksnija, s obzirom na to da ćemo raditi kompletnu rekonstrukciju unutrašnjih prostorija, preko 13. 000 kvadrata postojećih objekata, plus dogradnja objekta za palijativno zbrinjavanje naših najugroženijih sugrađana – istakao je Kovačević i istakao da je u planu ovih dana i završetak Druge osnovne škole, za šta je Republika izdvojila oko 245.000.000 dinara.

Violeta

Prethodni članak

Povodom osam decenija upokojenja SPOMENIK ARHITEKTI

Sledeći članak

TRIBINA u Mojoj kafanici