• 21 septembra, 2020

Drugi dan bez registrovanih novoobolelih od covid-19

foto: Đ. Milošević

Na osnovu svih do sada pristiglih rezultata broj potvrđeno pozitivnih na Kovid-19 na teritoriji opštine Gornji Milanovac već drugi dan zaredom je bez promena, tako da je ukupan broj potvrđenih lica u drugom špicu prvog talasa i dalje 117, potvrdio je Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja G. Milanovac.

– Od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih na Kovid-19 njih šestoro je nažalost preminulo, 80 je izlečeno, troje je hospitalizovano u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, dvoje u Kliničkom centru Kragujevac, a 26 sugrađana sa lakšom kliničkom slikom, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji – rekao je Čivović.

Prema njegovim rečima u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac u toku jučerašnjeg dana pregledan je 41  pacijenat, od kojih je 14 pregledano prvi put. Urađeno je šest seroloških testova i uzeto šest nazofaringealnih briseva.

– Iako je prisutan trend opadanja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19, ponovo napominjemo da je neophodno poštovati sve preventivne mere koje je usvojio Republički krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a u osnovi to je upotreba ličnih zaštitnih sredstava u javnom životu, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru) – kazao je Čivović.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac u ponedeljak

Sledeći članak

Žuti lepotan „japanski hrastov prelac“ neobičan i nezvan gost porodice Milosavljević (FOTO)