• 10 avgusta, 2020

Dva anestetičara iz Gornjeg Milanovca dobrovoljno otišla za Novi Pazar

foto: gminfo.rs

U Novi Pazar juče se iz Kragujevca uputilo devet lekara i pet medicinskih sestara i tehničara, koji će, kako su najavili, u Opštoj bolnici u Pazaru, koja je proglašena kovid bolnicom primeniti sistem epidemiološke zaštite i protokole lečenja koji su uspešno primenjeni u Kragujevcu u prethodna tri meseca.

U pomoć kolegana u Novom Pazaru priključila su se juče i dva anestetičara iz Opšte bolnice iz Gornjeg Milanovca, potvrdio je za naš portal doktor Predrag Šutić, v.d. direktora Opšte bolnice.

Predrag Šutić, v.d. direktora Opšte bolnice, foto: gminfo.rs

Otišli su onako kako služba nalaže, dobrovoljno. Njihov odlazak za sada ne ugrožava organizaciju posla u našoj bolnici. Mi jesmo u problemu u milion mesta, jer nama svakako je potrebno još kadra i mi u bolnici svuda imamo manjka ljudi. Međutim, ovo je preka potreba, ljudi su otišli da pomognu i tamo će ostati do daljnjeg – rekao je doktor Šutić.

Prema njegovim rečima na grudnom odeljenju u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, trenutno je hospitalizovano sedam pacijenata, od toga tri su potvrđeno pozitivne osobe na covid-19 i četiri čija klinička slika i opšte stanje ide u prilog infekciji, iako rezultati uzetih briseva još uvek nisu stigli. 

– Ukoliko se broj obolelih od covid – 19 bude povećavao ponovo će se zatvoriti za posete cela bolnica. Podsetio bih sugrađane da je korišćenje lične zaštitne opreme u zatvorenom prostoru, kao i češće pranje ruku, izuzetno važno. Budite odgovorni prema sebi i svojoj sredini – rekao je za GMinfo doktor Predrag Šutić, v.d. direktora Opšte bolnice.

Timu lekara i tehničara u Novom Pazaru priključile su se i kolege iz Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Kruševca i Kraljeva.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Promocija knjige Kristofera Voglera „Piščevo putovanje: Mitska struktura za pisce“ u izdanju FCS-a

Sledeći članak

Covid-19 u GM: Broj registrovanih novoobolelih nepromenjen – 15