• 15 maja, 2021

Dva milanovačka hotela na spisku objekata koji dobijaju subvencije države

foto: pixabay.com/davidlee770924

Počela je isplata subvencija gradskim hotelima u ukupnom iznosu od oko 10,3 miliona evra, odnosno 1,22 milijarde dinara, a ova pomoć namenjena je za 294 ovakva objekta.

Hotelijeri će dobiti 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici u dinarskoj protivvrednosti. Pomoć će pokriti ukupno 13.573 smeštajnih jedinica i 23.811 ležajeva.

Za subvencije su mogli da konkurišu hoteli koji se nalaze na teritoriji 76 lokalnih samouprava. Najviše hotela nalazi se na teritoriji Beograda (101), Novog Sada (24) i Niša (24).

Kako je ranije rekao ministar finansija Siniša Mali rekao da je pomoć zamišljena tako da novac ode gradskim hotelima, ipak su se na konačnom spisku našli i hoteli koji se nalaze na planinama i u prirodi kao što su hoteli „Zlatiborska noć“ na obroncima Zlatibora, „Ramonda“ na Rtnju ili hotel „Lepenski vir“ kod Đerdapske klisure.

Spisak svih hotela kojima je odobrena pomoć možete pronaći OVDE.

Na spisku se nalazi i hotel „Alfa“ iz Končareva, koji je u žižu javnosti dospeo kada je Marinika Tepić prozvala Dragana Markovića Palmu da je u ovom hotelu blizu Jagodine podvodio maloletnice.

Među gradskim hotelima koji su dobili pomoć su i dva iz Gornjeg Milanovca, to su „IG“ u Ul. Vuka Karadžića br. 2 i  „Kraljica“ Ul. Karađorđeva 25.

Privredni subjekti koji su ostvarili pravo na subvenciju gube pravo na pomoć ukoliko smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto u periodu od dana stupanja na snagu Programa zaključno sa istekom perioda od tri meseca nakon isplate novčane pomoći.

novaekonovima.rs/gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Čivović: Vakcinalni punkt radiće i u dane praznika, osim u nedelju

Sledeći članak

Tetra Pak – Oglas za posao