• 28 novembra, 2020

Dveri GM: Da Brdo mira stvarno bude brdo mira

foto: Dveri

„Baciti narodne pare na projekte koji ničemu ne služe, ili koji mnogo koštaju, obrazac je ponašanja lokalne vlasti naše opštine,“ kažu predstavnici SP OO Dveri Gornji Milanovac

– Primer je teretana na otvorenom, na Brdu mira. Neka neko ne pomisli da smo protiv takvih teretana. Ni slučajno! Ali, napraviti vežbalište i staze za trčanje neposredno pored spomenika Crvenoarmejcima koji su oslobađali Gornji Milanovac, pored spomenika internircima u Norveškoj, pored spomenika poginulim u ratovima devedesetih, u najmanju ruku je nepristojno i nije hrišćanski – kažu u Dverima i dodaju:

foto: gminfo.rs

– Kada je pre nekoliko godina sređivan taj deo Brda mira, pričalo se da su tu pronađeni i posmrtni ostaci većeg broja ljudi, za koje se pre toga ništa nije znalo. Pojavile su se i neke sumnje da se radi o žrtvama komunističkog terora, ali je sve to brzo zaboravljeno. Konačnu istinu nikada nismo saznali. E, tu su sada teretana i staze za trčanje. Vežbati i trčati po tuđim kostima je, priznaćete, malo sablasno. Brdo mira se i zove tako, valjda, što na njemu treba u miru da počivaju znani i neznani. Mislimo da niko nema prava da remeti taj mir – navode milanovački dverjani.

Oni predlažu da se sve sprave za vežbanje na Brdu Mira pod hitno sklone odatle i prebace na neko prikladnije mesto.

– Klupe za sedenje su ubetonirane u travnati deo, tako da ako pokušate da sednete na njih u ovo vreme, ugazićete u blato. Ne treba posebno naglašavati da je i sa spravama za vežbanje isti slučaj. One su upotrebljive samo ako je letnja žega i zemlja izuzetno suva. Zato predlažemo da se sve sprave za vežbanje na Brdu Mira pod hitno sklone odatle, po mogućstvu pre zime, da ne bi nepotrebno propadale, i prebace na neko prikladnije i sređenije mesto za vežbanje. Neka Brdo Mira bude stvarno brdo mira – ocenjuju u SP OO Dveri G. Milanovac.

Oni kažu da iako je rekonstruisani spomen park Brdo mira zvanično i svečano otvoren još pre dve godine, da nije ni blizu onog izgleda kako je najavljivan.

Očigledno je da nije ni blizu onog izgleda koji nam je najavljivan i koji smo svi očekivali. No to za ovu vlast nije neki izuzetak. Baciti narodne pare na projekte koji ničemu ne služe, ili koji mnogo koštaju obrazac je njihovog ponašanja. Najupečatljiviji primeri na koje smo ranije ukazivali su pametni kontejneri, renoviranje ulica u decembru, zimzelene sadnice na centru, plastično igralište za decu, parking servis, Lunjevački put, Ivički potok, nove prostorije Hitne pomoći… A uskoro ćemo dobiti i 200 metara bulevara sa španskim stubovima. Za to vreme mi ćemo SMS porukama i dečijim humanitarnim akcijama da sakupljamo novac za lečenje naših malih sugrađana – ističu u Dverima.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Karavan igre – Balet gala koncert

Sledeći članak

Odbojka (ž): Fantastična igra Gornjomilanovčanki za nova 3 boda