• 4 decembra, 2020

Karavan igre – Balet gala koncert

foto: kcgm

U okviru proijekta “Karavan igre” čiji je cilj da kroz umetničke, kreativne, a pre svega interaktivne programe promoviše umetničku igru u nedelju, 22. novembra 2020. godine u velikoj sali Doma kulture u Gornjem Milanovcu biće organizovan baletski gala koncert.

Početak koncerta je u 19 sati. Preuzimanje besplatnih ulaznica je u Kulturnom centru.

plakat

Nacionalna fondacija za umetnost i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije Art Mentor iz Lucerna i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, započela je u septembru 2017. godine implementaciju karavana Projekat igre. Program je obuhvatao 15 gradova u Srbiji, a reakcije publike su prevazišle očekivanja organizatora.

Zato je Fondacija Art Mentor podržala drugi broj ovog multidisciplinarnog projekta, koji ima za cilj da kroz različite aktivnosti donese klasičan balet i modernu igru svim zainteresovanim učesnicima i posetiocima. Ukupno 10 gradova u 2019. i 2020 godini, bilo je domaćin 2. karavanskih utakmica.

Karavan igre namenjen je edukaciji i stipendiji talenta. U pitanju je projekat koji uključuje potpuno novu publiku u baletskom praćenju i savremenim igrama, uz podsticanje lokalnih organizacija da razvijaju proizvodnu mrežu i osnivaju temelje kreativnih industrija, s obzirom na kulturnu ponudu kao vredne turističke potencijale. Kroz intenzivne programe igre Karavana odražava se nivo interesovanja publike, mogućnost daljeg uključivanja talentovane dece u različite edukativne programe, kao i tehničkih kapaciteta za osnivanje domaćih i stranih gostiju.
Program karavan igre obuhvata izložbe, filmski program, prezentacije, predstave i svečane koncerte koje izvode prvaci i baletski solisti, kao i učenici baletskih škola iz Beograda i Rima. Karavan igre donose kurseve baleta, savremene igre, hip hop i brejk dens za sve generacije.

Za realizaciju ovog projekta, Nacionalna fondacija za umetničko gejming koristi veliki deo sopstvenih resursa, od filmskih i fotografskih arhiva, do angažmana profesionalaca raznih interesa, ili brojnih igrača, koreografa, pedagoga, korektora, istoričara igre, kompozitori, baletski kritičari, učenici baletskih škola… Svi programi su besplatni za publiku, a cilj je da okupimo posetioce i učesnike svih generacija.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Filmski centar Srbije podržao projekte Kulturnog centra

Sledeći članak

Dveri GM: Da Brdo mira stvarno bude brdo mira