• 5 decembra, 2021

Dveri GM: Ni poterati, ni povesti

foto: GMinfo, arhiva

„Zašto čelnici lokalne samouprave i javnih preduzeća čekaju da im neko ukaže na očigledne probleme? Šta bi se desilo kada bi građani prestali da slikaju i šalju poruke i pisma i „zlovoljna“ opozicija prestala da kritikuje,“ kaže se u saopštenju SP Dveri OO Gornji Milanovac koje prenosimo u celosti.

„Konačno dočekasmo i da se čuvena raskrsnica Ulica vojvode Mišića i Železničke konačno upristoji. Proći njome je sada pravo uživanje. Koliko do juče, ubeđeni smo, nije bilo vozača koji je tuda prolazio a da se nije čudio, krstio, a možda i opsovao u sebi.

Dakle, moglo je i ovako. Posao je, koliko smo mogli da primetimo, brzo završen, bez nekih velikih problema. Sada se, međutim, postavlja logično pitanje: zašto smo na ovo morali da čekamo duže od godinu dana? Zašto se ranije nije reagovalo i zašto smo morali toliko dugo da se svi maltretiramo?

Na problem pomenute raskrsnice upozoravali smo više puta u svojim saopštenjima, ali nikakvih reakcija, čak ni obećanja, nije bilo. Vlast jednostavno nije želela da reaguje. I ovo nije prvi i jedini put. Ukazivali smo i na druge saobraćajne probleme, još manje od ovog, od kojih su neki bili toliko očigledni i besmisleni da je to bilo za rubriku „verovali ili ne“.

Podsetićemo vas samo na šahte u Železničkoj kod „Zvezde“, na zaboravljeni pešački kod „Dragstora“, na pešački u Ulici Heroja Draževića. Zajedničko za sve ove probleme je to da su bili lako rešivi, ali da ih vlast iz nekog razloga nije htela da odmah reši.

Nama je neshvatljivo da nisu u stanju da sami vide probleme koji muče građane. Pitamo se, da li oni ikada prođu pešice gradom i uoče neke od problema? Šta rade inspektori i razni savetnici i pomoćnici? Zašto čekaju da im neko ukaže na neki očigledni problem?

Zašto se ljute kada im na to ukaže neko iz opozicije? Zašto nas tada optužuju da „ubiremo jeftine političke poene“? Mi samo radimo svoj posao opozicije, a oni? Pa, zar raskrsnica nije mnogo bolja, lepša i kulturnija sada, nego pre.

Koristimo ovu priliku da podsetimo javnost i na još neke probleme o kojima smo ranije govorili. Mogu se lako i brzo rešiti, sigurni smo u to. Potrebno je samo da vlast ima dobru volju i da se odrekne sujete i arogancije.

foto: Dveri GM

Prvo je autobusko stajalište ispred PIK-a (kod „Bombone“), koje je apsolutno neuređeno. Tu bukvalno nema gde da se stane da se sačeka autobus ili izađe iz njega, osim na kolovozu. Zatim, na više mesta su iscrtana parkirališta koja se naplaćuju i koja su „okupirala“ trotoare, tako da pešaci jednostavno ne mogu da prolaze.

foto: Dveri GM

A, trotoari su, ipak, napravljeni zbog pešaka, a ne zbog parking mesta koja se naplaćuju. I dalje su nam sporedne ulice zakrčene parkiranim automobilima.

Šta je sa prolaskom teških kamiona i šlepera kroz varošicu Rudnik? Zar je teško postaviti par saobraćajnih znakova i sačuvati tek izgrađeni put, koji zvanično još i nije pušten u saobraćaj?

Šta bi se desilo kada bi građani prestali da slikaju i šalju poruke i pisma i „zlovoljna“ opozicija prestala da kritikuje?“ kaže se u saopštenju koje potpisuje medijski tim SP Dveri OO G. Milanovac.

Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. GMinfo nije autor teksta.

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Violeta

Prethodni članak

Gradsko groblje – 23. novembar

Sledeći članak

Saopštenje UG „PSOGM – Milisav Mirković“: U Gornjem Milanovcu SPS praktično ne postoji