• 24 septembra, 2020

KK Do Kan na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj

foto: KK Do Kan

Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u Mađarskoj

U toku vikenda, u Budimpešti (Mađarska) održano je Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore.
Drugu godinu za redom KK Do Kan je imao svog predstavnika u sastavu reprezentacije Srbije. Prošle godine u Alborgu (Danska) čast naše države i našeg grada branio je Stefan Uzunović, a ove godine je to bio najuspešniji takmičar ovog kluba u protekloj godini – Pavle Kovačević.

Pavle Kovačević, foto: KK Do Kan

Pavle je nastupao u kategoriji juniora u borbama – 61kg. Pre ovog prvenstva prošao je tri kruga reprezentativnih priprema i dostigao je odličnu formu tako da se očekivalo da će uspeti da postigne vrhunski rezultat, ali i pored velike borbe, Pavle je rezultatom 0-1 (poen za protivnika u poslednjim sekundama meča) izgubio od reprezentativca Škotske u drugom kolu evropskog prvenstva i tako ispao iz daljeg takmičenja – rekao je Dragiša Sretenović, trener KK Do Kan.

Velikim uspehom se svakako smatra i samo učešće jednog sportiste iz našeg grada na ovako velikom takmičenju pod zastavom reprezentacije Srbije, ali takmičari KK Do Kan su nas navikli da konstantno pomeraju granice sportskih uspeha što će verujemo biti trend i u budućnosti.

Violeta

Prethodni članak

Kovačević o Lunjevačkom putu

Sledeći članak

Vučić na otvaranju II osnovne škole?