• 6 jula, 2020

Firma ALKON PRŠIĆ novcem dužnika kupila posteljine i donirala bolnici

Firma ALKON PRŠIĆ donirala 60 posteljina milanovačkoj bolnici

 

Danas je milanovačkoj bolnici Predrag Pršić, vlasnik firme ALKON PRŠIĆ iz Gornjeg Milanovca, poklonio 60 setova posteljine, u vrednosti oko 100.000 dinara.

Iako ovo nije prvi put da se „Alkon Pršić“ bavi humanitarnim radom, ova akcija je specifična upravo zbog načina na koji je sakupljen novac. Naime, na ideju je došao tako jer je imao dužnike koji duži vremenski period nisu izmirivali svoje obaveze prema Pršićevoj firmi, onda je odlučio da na društvenim mrežama objavljuje statuse u kojima ću opisivati slučaj po slučaj, a dužnike imenovati imenom i prezimenom.

Firma ALKON PRŠIĆ donirala 60 posteljina milanovačkoj Bolnici, foto:gminfo.rs

Ideja za pokretanje akcije, kako nam je rekao darodavac Predrag Pršić, proistekla je na jedan krajnje neobičan način.

– Na ideju, da pokrenem akciju, došao sam na pomalo nesvakidašnji način. Imao sam dužnike koji su već „zaboravili“ na svoje obaveze prema mojoj firmi i onda sam rešio da na društvenim mrežama objavljujem statuse u kojima ću opisivati slučaj po slučaj – rekao je za naš portal Predrag Pršić.

Predrag Pršić, poklonio posteljine, u vrednosti oko 100.000 dinara, foto:gminfo.rs

Nakon što su „osvanuli“ na društvenim mrežama imenom i prezimenom dužnici su počeli da isplaćuju svoja dugovanja prema firmi ALKON.

– Nakon prve objave, ljudi su isplatili svoje dugovanje, a u međuvremenu sam izbrisao status sa društvene mreže. Pozvao sam i prijatelje koji imaju svoje firme da na isti način pokušamo da napravimo jedan humanitarni fond – kazao je Pršić.

Prilikom današnje primopredaje donacije, u razgovoru sa Predragom Šutićem, v.d. direktora Opšte Bolnice u Gornjem Milanovcu, saznajemo da u ovom trenutku, pored mnogobrojnih stvari koje nedostaju milanovačkoj bolnici, na tom spisku se nalaze i posteljine za bolničke krevete. Upravo iz  tog razloga je firma „Alkon Pršić „odlučila da ova donacija bude u posteljinama.

Nakon što su „osvanuli“ na društvenim mrežama imenom i prezimenom dužnici su počeli da isplaćuju svoja dugovanja , foto:gminfo.rs

– Iako mi je želja bila da neko iz Milanovca uradi posteljine za odeljenje Hirurgije, nažalost zbog kratkog roka za obimniji posao niko iz Milanovca nije mogao da odgovori na zahtev. Javila nam se sugrađanka Nevena Maletković koja je ponudila da besplatno sašije posteljine ukoliko joj dostavimo materijal, međutim zbog vremena i obaveza jednostavnije je bilo da se obratimo firmama koje to rade na veću količinu – izjavio je Predrag Pršić.

Najkvalitetnija ponuda stigla je od firme Stilex iz Prijepolja, koja je u roku od pet dana dostavila 60 posteljina na adresu Alkona. Kako se radilo o humaniratnoj pomoći, iz firme Stilex nisu hteli da naplate troškove dostave i na taj način su se priključili akciji.

– Nadam se da će ovakav naš gest nekome dati ideju i pokrenuti one koji su u situaciji da pomognu da to i učine. Gospodinu Šutiću i Bolnici želim da ih posteljine što duže služe, a sugrađanima da ih što manje koriste – zaključio je Pršić.

Najveći deo posteljina biće raspoređen na odeljenju Hirurgije milanovačke bolnice, foto:gminfo.rs

Za doktora Predraga Šutića v.d. direktora Opšte bolnice Gornji Milanovac, ova donacija znači mnogo, on ističe da je posteljina u milanovačkoj bolnici potrošna roba i jednostavno nestaje. Kako nestaje još nisu utvrdili.

– Donacija Alkona nam znači mnogo, jer je posteljina potrošna i jednostavno nestaje. Na koji način nestaje još nismo uspeli da utvrdimo, ali i veći deo se haba pranjem. Preko je potrebna na svim odeljenjima bolnice. U ovoj godini smo, srećom, imali više donacija koje su itekako bile potrebne. Tako da je ova kao i sve dosadašnje veoma značajna za funkcionisanje bolnice pa koristim priliku da se javno zahvalim gospodinu Pršiću i firmi Alkon i nadam se daljoj saradnji -istakao je Predrag Šutić i dodao da smatra da je svest o „drušvenom“ i „zajedničkom“ preko potrebna ne bi li razni segmenti našeg društva mogli da opstanu, pa i milanovačka bolnica.

Po rečima direktora Šutića, najveći deo posteljina biće raspoređen na odeljenju Hirurgije milanovačke bolnice.

gminfo.rs

Aleksandar Lazovic

Prethodni članak

Od 66 gradova, milanovačka Opštinska uprava, na 22. mestu po primeni Zakona o zapošljavanju u AP i JLS

Sledeći članak

Milanovačko pozorište – Iz podruma na scenu Zvezdara teatra