• 20 januara, 2021

FK Metalac počeo pripreme; ko je došao, ko odlazi

foto: GMinfo

Posle samo tri sedmice pauze, prvi tim milanovačkog superligaša danas je počeo pripreme za drugi deo sezone. Biće to nikad kraći trenažni proces u zimskoj pauzi pred novih 19 utakmica do kraja aktuelnog prvenstva.

U beogradskom DIF-u prošli su preglede i testiranja 4. i 5. januara. Prema rečima šefa stručnog štaba, Žarka Lazetića, rezultati su pokazali da su svi na očekivanom, optimalnom nivou.

foto: GMinfo

– S obizirom na specifičnu situaciju sa kovidom, u ovim pripremama nećemo ići van Srbije, – kaže Lazetić za GMInfo. – Veći deo provešćemo radeći ovde u Milanovcu, osim što ćemo 7 dana biti u Sportskom centru Fudbalskog saveza u Pazovi. Od pripremnih utakmica čeka nas 16. januara utakmica sa Zemunom, 20. sa čačanskim Borcem, 23. sa Žarkovom, 27. protiv Radničkog iz Kragujevca i 30. generalna proba protiv Javora, – najavljuje Lazetić.

Žarko Lazetić, foto: GMinfo

Na pomoćni teren izašli su danas pod prvim snegom u Gornjem Milanovcu i sa novajlijama. U Metalac su došli Stefan Cvetković iz Grafičara, Beverli Markangila iz Konga, Damjan Krajišnik iz lučanske Mladosti i Branko Riznić iz Rada. Otišli su Miloš Vranjanin u letonsku Rigu i Bojan Vlaović na pozajmicu u Pirot. Prvom timu priključila su se i dvojica Metalčevih igrača iz kadetske selekcije, Ognjen Luković i Luka Pavlović, obojica 2004. godište, uz vršnjaka Mateju Premovića, koji je već 6 meseci s prvim timom. O dosadašnjem toku prelaznog roka, Lazetić kaže:

foto: GMinfo

– Mislim da smo za sada uradili dobar posao. Videćemo u odnosu na ostatak tog perioda, koji se tek zahuktava, šta će još biti. Ima dosta interesovanja za naše igrače, pa ako budemo morali da reagujemo na njihove odlaske, imamo spremne opcije, – ocenjuje Lazetić i za prinove iz kadetskog pogona dodaje:

– Luković i Pavlović su se dokazali, skrenuli pažnju na sebe i zaslužili da budu tu. Proći će određeni deo priprema sa nama, da vide šta ih čeka u prvom timu. To je za njih svakako velika satisfakcija, a nama je čast da sarađujemo sa tako mladim igračima i uvedemo ih u seniorski fudbal.

foto: GMinfo

Metačev štoper, iskusni Ivan Rogač, ocenjuje da se igra u nastavku sezone neće razlikovati od dosadašnje kada je u pitanju ono što je već zacrtano dobro poznatim planom stručnog štaba, i veruje da će u tom pogledu biti samo bolje.

– Sa novajlijama mislim da ćemo biti pokretljiviji, agresivniji. Uvek novi igrači donesu novi kvalitet. Naravno, najviše zavisi od njih, kako će se adaptirati na novu sredinu i kako će proći pripreme. Svi smo se dobro odmorili, puni smo elana. Ovo što smo započeli, to što smo već ostavili lep utisak u prvom delu, donosi i velika očekivanja, ali sve je sad na nama, – zaključio je Rogač.

Ivan Rogač, foto: GMinfoMetalac ulazi u drugi deo prvenstva sa solidnog 12. mesta. Uprkos rezultatskom padu u poslednjih nekoliko utakmica, zahvaljujući dobrim partijama tokom većeg dela prve polusezone, u klubu vlada optimizam u pogledu ciljeva. A oni su, kao i na samom početku, usmereni ka razvoju specifičnog načina i prepoznatljivosti igre, timskom pristupu svakom problemu i ostanku u sredini sa težnjom da se priključe gornjoj trećini tabele. Prva naredna utakmica u Linglong superligi Srbije očekuje ih 6. februara u Milanovcu protiv Radničkog iz Niša.

M.Mijatović/gminfo.rs

Milos

Prethodni članak

COVID-19 u GM: Izveštaj iz Doma zdravlja – 8. januar

Sledeći članak

Komentar: Žurka